El Govern nega haver parlat sobre Casa Rossell

Autor:
Font: EL PERIÒDIC
Publicat el: 4 de Setembre de 2010

El Govern nega haver mantingut converses amb el cònsol d’Ordino, Ventura Espot, relatives a la possible ubicació de l’Institut Gaudí a la Casa Rossell.

En declaracions a aquest rotatiu, fonts del Ministeri d’Educació i Cultura van confirmar, doncs, les paraules de l’excònsol major d’aquella parròquia, Enric Dolsa, que aquest mateix dimecres va acusar els cònsols actuals de mentir sobre aquest afer: «Diuen que van parlar amb el cap de Govern per ubicar l’Institut Gaudí a Casa Rossell, però jo vaig parlar amb el cap de Govern i em va dir que aquestes converses eren inexistents».

La gestió entorn de l’establiment a Ordino de l’Institut Gaudí, la institució acadèmica catalana de referència en el món de la construcció, és un dels aspectes que Dolsa va denunciar aquesta setmana com a motius de «decepció» respecte a l’acció de l’actual majoria comunal.

El mes de març passat, en el torn de precs i preguntes d’una sessió ordinària de Consell de Comú, el cònsol Espot va donar pràcticament per fet que l’Institut Gaudí s’instal.laria a l’hotel Casamanya. Aquesta solució havia de permetre la rehabilitació d’aquest espai amb un cost molt inferior al que s’havia avaluat inicialment –la rebaixa seria, en paraules de la consellera de Finances del Comú d’Ordino, Meritxell Martí, del 50%, aproximadament.

Aleshores, el president de l’Institut Gaudí, Jordi Balagué, va fer declaracions en el sentit que l’entitat estava disposada a començar a oferir a Andorra tallers i cursos de formació pràctica a partir del setembre. Això sí, «si la part legal era fàcil».

Els entrebancs van sorgir poc després i és que el Quart, de moment, no ha cedit el Casamanya al Comú per poder tirar-hi endavant aquest projecte. A partir d’aquí, Espot va començar a parlar d’ubicacions alternatives i va fer sonar el nom de Casa Rossell. Dolsa troba significatiu que el Quart no vulgui cedir l’hotel Casamanya i acusa el cònsol de mentir sobre unes suposades converses amb el Govern, converses que el ministeri competent acaba de negar.

pdf3.jpg