Comunicat de premsa relatiu a la declaració escrita en defensa de la llibertat de reunió per a lesbianes, els gais, els bisexuals i els transsexuals a Rússia

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Novembre de 2007

logo-gps-consell.JPG

Jaume BARTUMEU ha signat a Estrasburg una declaració escrita en defensa de la llibertat de reunió per a les lesbianes, els gais, els bisexuals i els transsexuals a Rússia.

Aquesta declaració, que va néixer durant la darrera sessió de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa a Estrasburg, el passat 2 d’octubre del 2007, durant una intervenció del Patriarca dels ortodoxos, Alexis II, ha estat publicada el 24 d’octubre del 2007.

Els signants de la declaració critiquen unes declaracions públiques del Patriarca Alexis II en les quals manifestava que no solament volia parlar “… dels valors cristians…” sinó també de la “… propagació del pecat.”.

En aquesta línia el Patriarca ortodox qualificava l’homosexualitat com una “anomalia”.

D’igual manera havia dit que l’Església ortodoxa “no accepta cap propaganda en favor de la immoralitat”, fent referència a les manifestacions de l’anomenat “dia de l’orgull gai”.

Els quaranta parlamentaris signants de la declaració d’Estrasburg recorden que el diàleg intercultural i interreligiós que promou el Consell d’Europa s’ha de recolzar sobre el principi d’universalitat i la indivisibilitat dels drets de l’home així com sobre el respecte i la tolerància.

En conseqüència els signants exhorten el patriarca Alexis II a deixar la intolerància i a respectar els drets fonamentals de les minories sexuals.

La declaració ha estat signada per vint-i-sis (26) parlamentaris socialistes, un (1) liberal, cinc (5) populars, set (7) membres d’esquerra unida i un (1) no adscrit.

Document adjunt en format pdf

Recull de premsa en format pdf