El Govern encarrega a Pujadas iniciar els contactes per la N-145

Autor: E. A.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 de Setembre de 2010

El Govern insisteix en la via diplomàtica per abordar la qüestió de les obres a la carretera N-145, que uneix la Seu d’ Urgell amb e l Principat, i és per aquest motiu que ha encarregat a l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Manuel Pujadas, que iniciï els contactes necessaris per tractar aquest tema amb el Govern espanyol.

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va aprofitar la visita de les obres a la CG-2, a l’altura del nucli de Soldeu, per explicar l’encàrrec de l’Executiu a l’ambaixador Pujadas i va descartar, d’aquesta manera, la possibilitat d’actuar conjuntament amb els ajuntaments de l’Alt Urgell.

Barcia va aclarir que el missatge que es traslladarà al Govern espanyol és el desig que les obres s’executin «amb la màxima celeritat possible». No obstant això, el ministre va reconèixer que el ritme d’execució dels treballs depèn de la disponibilitat pressupostària del Ministeri espanyol de Foment i va assenyalar que, si les obres es retarden, el Govern demanarà que, com a mínim, «hi hagi una pavimentació en condicions de cara a la temporada d’hivern». Amb aquestes paraules, el màxim responsable d’Ordenament Territorial va donar per tancada la possibilitat de fer un front comú amb els alcaldes urgellencs.

Si bé la voluntat és compartida, Barcia va recordar que «cadascú ha de treballar des del seu lloc: el Govern d’Andorra ha de fer la seva feina per via diplomàtica i els ajuntaments han d’utilitzar les vies de què disposen, des d’una perspectiva interna de país». El Ministeri espanyol de Foment va confirmar ahir que «les obres no s’aturaran, però sí que es retardaran».

pdf3.jpg