Bàrcia assegura que hi haurà un accés directe al Pas de la Casa des del Túnel

Autor: E.O.G.
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Setembre de 2010

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, va assegurar que «hi haurà un accés directe al Pas de la Casa» sortint del túnel d’Envalira. El que cal estudiar encara és si serà mitjançant una rotonda o per un gir elevat.

A finals d’any està previst que es decideixi el tipus d’obra i el termini que s’establirà per fer-la. Pel que fa a la proposta d’una àrea de servei just passat el peatge d’entrada del túnel per Bordes d’Envalira, Bàrcia va comentar que encara no s’hi ha començat a treballar.

El ministre va fer aquests comentaris aprofitant la visita que va fer ahir de les obres de la galeria tècnica del túnel, que s’acabaran a l’abril vinent, amb quatre mesos de retard del que s’havia previst inicialment. Els motius d’aquest retard, segons Bàrcia, són el terreny –«perforar sempre és difícil i fins que no comences no se sap quin terreny és»–, i per la problemàtica pels dipòsits de terres temporals, denunciats pel Comú d’Encamp i que va acabar al Tribunal Constitucional per un conflicte de competències entre comuns i Consell General.

La galeria tècnica tindrà un cost total de més de 21,6 milions d’euros, que assumiran en un 50% FEDA, un 35% el Govern i un 15% STA, i després la concessionària n’assumirà la conservació i el manteniment. Això no ha de suposar un increment del preu de cara als usuaris. Els costos es reparteixen d’aquesta manera també perquè aquesta galeria servirà, a més d’evacuació en cas d’accident dins el túnel –per la qual cosa s’han construït fins a 11 enllaços amb el túnel, cada 250 metres–, per passar- hi el cablejat de fibra òptica i la connexió amb les línies internacionals, i també per la línia de FEDA de la línia d’alta tensió.

Més seguretat a Soldeu

Bàrcia també va visitar ahir les obres d’eixample i rectificació de la carretera general 2 a l’entrada de Soldeu. Segons el ministre d’Ordenament Territorial, aquests treballs tenen una «doble finalitat»: millorar la xarxa viària i també en l’àmbit turístic. Bàrcia va explicar que amb aquest eixample i la construcció de voravies que connectaran el poble de Soldeu amb Incles, els turistes podran passejar tranquil·lament en aquest tram.

Aquestes obres està previst que finalitzin al març de l’any vinent, tot i que el ministre va parlar de tenir enllestida la pavimentació de la via abans que comenci la temporada d’- hivern, i pels primers mesos del 2011 quedaria pendent acabar la voravia. El cost de l’obra és de poc més de 4,3 milions d’euros.

D’altra banda, Bàrcia va anunciar que en l’avantprojecte de pressupost pel 2011 s’ha previst una partida per construir una rotonda a la sortida nord del poble de Soldeu, que evitaria haver d’anar a donar el tomb a Bordes d’Envalira.

pdf3.jpg