El Govern obre una quota d’autoritzacions de residència i treball per personal qualificat

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 31 d'Agost de 2010

Malgrat les 450 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina al mes de juliol, encara hi ha perfils que costen de trobar al país, o que els que hi ha no són suficients, i per tant s’han d’anar a buscar a fora.

És el cas, per exemple, de personal directiu, tècnics i professionals científics i intel·lectuals o delineants i dissenyadors. Per això el Govern ha acordat obrir una nova quota d’autoritzacions de treball per a 116 persones i onze grups professionals diferents.

L’Executiu assegura, en un comunicat, que la nova quota «prioritza la contractació de mà d’obra del mercat interior alhora que pretén afavorir la contractació de personal d’alt valor afegit, molt especialitzat i de forma limitada». Així mateix, el Govern assegura que la quota acordada respon a «l’observació de la situació socioeconòmica actual» i que per fer-la s’han tingut en compte les consultes dels agents productius de país.

Amb aquesta anàlisi i «d’acord amb les prioritats establertes per la política d’immigració», la nova quota general d’autoritzacions de residència i treball fronterer es distribueix amb una vintena per a l’ocupació professional de personal directiu de les empreses i de les administracions públiques, 33 per a delineants i dissenyadors tècnics d’equips òptics i electrònics, professionals de la navegació marítima i aeronàutica, tècnics en edificació, seguretat en el treball i control de qualitat, tècnics en ciències naturals i en sanitat, tècnics en educació infantil, instructors de vol, navegació i conducció de vehicles, esportistes professionals i entrenadors esportius; una quinzena per a l’ocupació professional de caps de cuina, de menjador i similars; sis per a l’ocupació d’auxiliars d’infermeria hospitalària o d’atenció primària, i sis més d’assistents domiciliaris.

Així, el Govern remarca en el comunicat que «la quota no s’obre a l’hoteleria, comerç i construcció excepte pel que fa a la contractació de perfils professionals que actualment no es troben inscrits, o estan inscrits en poc nombre, al Servei d’Ocupació». L’objectiu «bàsic i ineludible» de la quota, més enllà de cobrir unes necessitats de mà d’obra, és «d’afavorir la cohesió social mitjançant el desenvolupament equilibrat de la societat».

Les sol·licituds d’autorització d’immigració que es tramitin en el marc d’aquesta quota es poden presentar al Servei d’Immigració fins al proper 31 d’octubre.

pdf3.jpg