L’acompliment de la 2a fase del centre de tecnificació, pendent del pressupost

Autor: Marià Miño
Font: Bon Dia
Publicat el: 18 d'Agost de 2010

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Barcia, va condicionar ahir l’acompliment de la segona fase del centre de tecnificació d’Ordino a les negociacions del pressupost per a l’any vinent. Barcia va assegurar que la voluntat política hi és. No obstant, va admetre que “una part podria resultar retallada en funció de com vagi el pressupost”.

L’esborrany dels comptes preveu els 2 milions corresponents a la segona etapa, que hauria d’incloure la construcció de les grades, d’un edifici de serveis de 2.500 metres quadrats i d’una zona d’atletisme de 1.500 metres quadrats.

Pel que fa a la primera fase, el ministre va informar que els vestidors prefabricats s’haurien d’instal·lar “molt ràpidament”, mentre que posteriorment s’hi col·locaria els vestidors definitius. Fins ara, el Govern ha condicionat el camp de futbol ‒que ocupa 7.150 metres quadrats‒, ha fet la conducció per a les aigües fluvials i ha construït la base per ubicar els vestidors. Amb tot, les instal·lacions encara no disposen de llum ni aigua ni s’ha instal·lat encara les grades del camp de futbol, de manera que els esportistes que han fet les primeres estades han patit aquestes mancances.

El titular d’Ordenament Territorial va estimar que el cost total del centre de tecnificació esportiva d’Ordino, tal com es preveu actualment, seria de 9 milions d’euros aproximadament. Així, les previsions pressupostàries de l’executiu són d’1 milió d’euros per a aquest any, 2 milions per a l’any vinent i 3 milions per al 2012, quan s’acabaria la construcció de les instal·lacions, segons el projecte actual.

Tercera fase
Un cop enllestides les instal·lacions del camp de futbol, l’edifici de serveis i la zona d’atletisme, la tercera fase inclou tres equipaments més: un pavelló polivalent de 1.350 metres quadrats, un camp de futbol 7 de 1.500 metres quadrats i quatre pistes de tennis de 1.350 metres quadrats més.

pdf3.jpg