La batlle desestima la nul.litat judicial del sinistre del Dos Valires

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 11 d'Agost de 2010

La batlle que s’encarrega de la instrucció de l’accident que va causar la mort a cinc treballadors del túnel dels Dos Valires el mes de novembre passat ha desestimat la nova demanda de recusació dels tres pèrits judicials per la presumpta vinculació d’un d’ells amb membres de l’empresa Dragados i de la direcció facultativa de l’obra. Així ho van confirmar ahir a l’ANA fonts pròximes al cas.

Tot i que la majoria dels lletrats es troben en període de vacances, la batlle instructora ja ha dictat un aute en el qual es desestima la sol.licitud de nul.litat de tot el procés. En l’aute, la jutgessa considera que les preguntes que es van efectuar durant la declaració eren en qualitat de testimonis, i no d’acusació, com interpreta la defensa d’una de les empreses vinculades en el procés judicial.

Tal com va informar aquest rotatiu la setmana passada, una de les parts implicades en el procediment que és a mans de la Batllia va presentar una petició per suspendre tot el procediment judicial de l’incident mortal del Dos Valires, en considerar que els primers interrogatoris policials i pericials es van dur a terme sense la presència dels advocats.

La representació d’una de les parts implicades destaca que durant els primers interrogatoris es van efectuar qüestions amb to incriminatori, fins al punt que els mateixos testimonis després de ser interrogats en sessions molt llargues van aixecar acta notarial sobre el to i la durada de les declaracions davant dels pèrits judicials i la batlle.

Fonts coneixedores del cas consideren que en qualsevol procés judicial s’ha d’aturar l’interrogatori si la batlle valora que les persones que declaren com a testimonis podrien tenir alguna responsabilitat en l’accident, aturant consegüentment l’interrogatori i cintant els testimonis per declarar com a imputats, sempre però amb la presència d’un advocat.

En un segon aute també es desestima la recusació del pèrit judicial, Michel Paul Virlogeux, i dels altres dos pèrits que van realitzar els inter- rogatoris.

Cal recordar que la defensa d’una de les empreses constructores va demanar la recusació dels tres pèrits per presumptes vinculacions d’un d’ells amb membres de Dragados i de la direcció facultativa encar- regada de la supervisió de totes les obres. La batlle aq ui s’ha assignat el procés fa esment, en l’aute, que els pèrits han estat parts neutrals en els interrogatoris als testimonis.

ELS INFORMES VAN AMB RETARD// La notificació a les parts d’aquests dos autes es considera, segons les parts del cas consultades per l’ANA, com un pas previ a la publicitació dels informes pericials que porten, segons les previsions fixades inicialment, més d’un mes de retard.

pdf3.jpg