Volem una parròquia per viure-hi i també per treballar-hi

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Novembre de 2007

aternativa-ordinopetita.JPG 

El número u de l’Alternativa a Ordino, Albert Pujal, ha presentat avui la candidatura que encapçala, que ha descrit com “un equip preparat, competent i il·lusionat, que, malgrat procedir de formacions polítiques diverses, compartim un punt d’interès comú: treballar a favor d’Ordino”.

Pujal també ha volgut avançar alguns dels punts que recull el programa de l’Alternativa, orientat a plantejar propostes que aportin solucions des del rigor i la màxima transparència a les problemàtiques que caldrà sobreposar.

Així, Albert Pujal ha exposat que “volem que Ordino sigui una parròquia per viure-hi i també per treballar-hi”. Per això, dos dels eixos importants del projecte polític de l’Alternativa són la sostenibilitat i el model econòmic. En aquest sentit, el candidat a cònsol considera que per a poder llegar un patrimoni natural a les generacions futures, cal trobar l’equilibri entre la proliferació dels esports de muntanya i la protecció del paisatge, i els reptes del sector de la construcció.

Alhora, Pujal creu que el Comú està obligat a ocupar-se del bon funcionament del camp de neu d’Ordino Arcalís, ja que és el motor econòmic de la parròquia, però també cal afavorir l’ecoturisme i donar suport a les iniciatives dels agricultors. De la mateixa manera, si l’Alternativa és l’opció escollida per a governar el comú, Albert Pujal ha assegurat que crearà un consell de sostenibilitat com a òrgan participatiu i assessor del Comú en temes mediambientals, de qualitat de vida i de creixement sostenible.

I és que la participació és un altre dels pilars del programa de l’Alternativa. “Hem d’establir el diàleg amb els ciutadans. A tal efecte, ens desplaçarem periòdicament als diferents nuclis de la parròquia per escoltar neguits i propostes i fomentar la participació per definir polítiques escaients”, ha dit Pujal.

D’altra banda, pel que fa al model de gestió comunal que defensa el cap de llista, aquest ha destacat valors com la corresponsabilitat i el treball en equip i ha assegurat que la Junta de Govern no serà un Comú paral·lel, sinó que retornarà el protagonisme al Ple del Comú i al treball de les comissions. A la vegada, Albert Pujal ha recalcat la necessitat de gestionar amb la màxima eficiència i el menor cost; per aquest motiu és desitjable, segons Pujal, compartir la gestió i explotació de determinats serveis entre diversos comuns.

Finalment, el líder de l’Alternativa a Ordino ha anunciat altres propostes programàtiques de la candidatura. Tal i com ha explicat, en matèria d’infraestructures, demanarà insistentment al Govern d’activar la variant de la Massana i mediarà per solventar el perill que suposen certs trams de carretera de la vall. Però Albert Pujal ha insistit especialment en l’àmbit dels serveis socials; considera que cal facilitar la integració de nous arribats, que cal ampliar el centre d’atenció primària i que és imprescindible instaurar el servei d’atenció domiciliària i assistir a les persones grans, entre d’altres iniciatives.

L’Alternativa també es compromet a treballar perquè tots els indrets de la parròquia estiguin connectats per transport públic, a millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i, en referència a l’habitatge, la candidatura aposta per la rehabilitació d’edificis.

Document en format pdf  Recull de premsa  Imatge 1 Imatge 2 Imatge 3