La primera reunió de cònsols debatrà una proposta única de revisió de competències

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 30 de Juliol de 2010

Josep Maria Camp, el cònsol major de la Massana, va informar ahir que a la propera reunió de cònsols, que es durà a terme a Encamp el 7 de setembre, s’intentarà arribar a una proposta única de les administracions locals de revisió de les competències que pertoquen els comuns i al Govern.

Camp va afegir que si s’aconsegueix aquest acord es presentarà en la següent trobada que mantindran els cònsols i el Govern i que es durà a terme el 14 de setembre. Camp va fer aquestes declaracions de la trobada que van mantenir ahir els mandataris comunals amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i en què es va tractar sobre la revisió dels 14 punts de la llei qualificada de delimitació de competències. Diverses fonts van assegurar que els partidaris més enèrgics durant aquesta trobada que es pugui arribar a aquesta revisió van ser el cònsol major d’Escaldes- Engordany, Antoni Martí, i el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Martí va afirmar durant la reunió que el seu objectiu és que no hi hagi greuges entre les parròquies i que ell havia anat a defensar «els valors nacionals i no els parroquials».

Camp va explicar que durant aquesta trobada «no he vist grans coses que ens separin. Ara els 14 punts de la Llei els haurem d’analitzar un per un. Hem de mirar que podem fer per ser més eficaços i eficients». Segons va afirmar Camp, el punt clau de la discussió és que els darrers anys els comuns han ofert molts serveis que no eren de la seva competència. «Parlo sobretot de l’atenció social, dels centres de salut, entre d’altres, que entenem que són més una competència de Govern, però també de les guarderies o dels ajuts a l’habitatge. Tot això el Govern s’ho ha estalviat», va sintetitzar Camp. En la seva opinió això era sostenible en època de bonança econòmica però no en època de crisi. Per tant, va afirmar, ara el que hauran de fer els comuns és recopilar les dades sobre els diferents serveis que donen els comuns, amb els seus costos i ingressos i veure quines competències poden exercir i quines no i a quin cost.

pdf3.jpg