Un total de 50 associacions i de 20 persones a títol individual van participar ahir en la segona edició de la Comissió Nacional per a la Igualtat (CNPI) en la qual s’ha ajornat al 14 setembre l’aprovació de les primeres línies prioritàries d’actuació, segons va informar ahir el Govern.
A la trobada es van fixar les línies de treball per dur a terme durant el pròxim mes d’agost per tal de coordinar les propostes del procés participatiu realitzat pel Centre de Recerca Sociològica (CRES) i el treball que ha d’assumir la comissió. En les properes setmanes el CRES procedirà a la redacció del Pla d’actuació nacional per la igualtat (PANI).
El CRES va exposar que està treballant en la recollida de les propostes per minimitzar les desigualtats formulades per cinc grups de treball dels següents àmbits: gent gran, infància i joventut, gènere, discapacitats i immigració. Durant la segona quinzena de setembre, un cop avaluades les línies d’actuació prioritàries, es preveu mantenir reunions amb els diferents grups de treball que han pres part en el procés participatiu perquè n’estiguin informats de primera mà.
També durant la convocatòria celebrada ahir es va treballar en l’elecció del logotip de la igualtat. S’han estudiat diferents propostes dels alumnes de primer de Batxillerat artístic de l’Escola Andorrana que es van presentar al concurs del logotip de la igualtat. Els resultats d’aquest concurs es publicaran a partir del 15 de setembre vinent.
La segona Comissió Nacional per a la Igualtat va ser presidida per la secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, i amb la vicepresidència del secretari d’Estat de Salut i Treball, Jesús de Tena. La reunió també ha comptat amb la presència com a convidats de representants dels grups parlamentaris, una representant del Grup Parlamentari Socialdemòcrata (Mariona González) i un representant del Grup Parlamentari Andorra pel Canvi (Òscar Encuentra). A la trobada també hi ha participat un representants dels set comuns i una de la institució del Raonador del Ciutadà.
El Grup Reformista no va assistir a la trobada, tot i que la consellera del Grup Parlamentari Reformista Montserrat Gil va al.legar «motius d’agenda». I és que en la primera trobada el Grup Reformista sí que va acudir a la comissió.