El PS presentarà també les esmenes a la totalitat a les lleis d’acompanyament del pressupost

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Novembre de 2007

logomesandorra

A.L.

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va avançar ahir que la seva formació presentarà esmenes a la totalitat a les dues lleis d’acompanyament amb què el Govern vol complementar el pressupost del 2008, també amb una esmena a la totalitat i que es discutirà el proper 27 de novembre al Consell General segons va decidir ahir la Junta de Presidents.

Bartumeu va explicar que la decisió del seu grup es basava, entre altres raons, en “l’error garrafal” comès per l’Executiu en anomenar-les així quan la legislació del país, va argumentar, no contempla aquestes figures i d’aquí, la tramitació separada del pressupost una vegada els consellers de l’oposició ho havien assenyalat al Govern. Aquesta posició va agafar per sorpresa la seva homòloga liberal, Conxita Marsol, que poc abans havia expressat el suport de tots els grups a dites lleis i havia mostrat “l’optimisme” del seu grup per tirar endavant les lleis i el mateix pressupost, en aquest últim cas amb els vots favorables de CDA+Segle 21.

La presidenta del grup liberal va criticar la postura socialdemòcrata indicant que no acceptar les lleis d’acompanyament –que preveuen noves fórmules de finançament per les obres públiques– era “posar pals a les rodes” del desenvolupament i modernització d’infraestructures necessàries per al país.

Per altra banda, Marsol va ajornar fins la setmana vinent qualsevol decisió del seu grup parlamentari sobre la presa en consideració de la proposta d’acord que el PS va presentar la setmana passada i amb la que es vol modificar el traçat de la desviació de Sant Julià de Lòria.

pdf.jpg