El PS també esmena la totalitat del nou model de finançament

Autor:
Font:
Publicat el: 6 de Novembre de 2007

bondia_miniatura.jpg  

Maria Baró 

La llei d’acompanyament dels pressupostos per a l’exercici 2008 relativa a les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques, continua generant polèmica des del bàndol de l’oposició.

I és que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir, en la roda de premsa posterior a la junta de presidents de grups parlamentaris, la seva disconformitat amb la iniciativa del Govern liberal. És més, els socialdemòcrates presentaran una esmena a la totalitat a aquesta llei, segons va avançar el mateix Bartumeu.

Tanmateix, el president del grup parlamentari socialdemòcrata no va entrar a qüestionar el fons del projecte sinó la forma en què l’executiu d’Albert Pintat va presentar la llei. D’aquesta manera, el socialdemòcrata va valorar “d’error garrafal” presentar aquesta llei, que regula les diferents formes de contractació i finançament d’obres públiques, conjuntament amb la dels pressupostos. En aquest sentit, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va explicar que aquest fet demostra un “desconeixement absolut de la Llei de contractació pública”.

Per la seva banda, la presidenta del grup parlamentari liberal, Conxita Marsol, es va mostrar sorpresa per l’anunci de Bartumeu. La presidenta del grup de la majoria va recordar que alguns membres del grup parlamentari socialdemòcrata han fet manifestacions públiques que no semblarien tan contràries a l’aprovació del projecte governamental. Marsol va defensar la llei sobre les noves formes de contractació i finançament d’obres públiques indicant que “és una bona llei […] i un sistema que funciona a la resta de països”.

Per acabar, el president de CDA+S21, Enric Tarrado, va explicar que “si volem obres públiques importants s’han de buscar mètodes de finançament”. Tot i donar el seu suport a aquesta fórmula, el centrista també va advertir que “no se’n pot fer un abús”.

DEBAT DELS PRESSUPOSTOS 2008

L’esmena a la totalitat dels socialdemòcrates de moment no serà l’única que presentaran durant aquest període de sessions, sinó que els pressupostos generals de l’Estat per al pròxim exercici també seran esmenats a la totalitat per l’oposició. Una vegada més, els socialdemòcrates plasmen amb aquesta iniciativa legislativa la seva confrontació amb la gestió del Govern liberal. Una confrontació que es podrà palpar el 27 de novembre, quan el Consell General debatrà els pressupostos per a l’exercici vinent.

A diferència d’aquest any, l’aprovació dels comptes de l’Estat no es retardarà, una qüestió que va destacar la presidenta del grup parlamentari liberal. En aquesta línia, Marsol va afirmar que “agraeixo als altres grups el fet d’haver trobat una data per agilitzar el debat”. Precisament, ahir finalitzava el termini per presentar esmenes al projecte i només els centristes han demanat una pròrroga. En tot cas, el debat es podrà efectuar el 27 de novembre, tal com van acordar ahir els tres presidents de les forces polítiques representades en l’arc parlamentari.

CANVIS OBLIGATS

El fet que Rosa Ferrer i Francesc Casals renunciessin al seu càrrec de consellers generals per concórrer a les eleccions comunals ha comportat algunes modificacions en les comissions legislatives. D’aquesta manera, el substitut de Ferrer, David Pérez, formarà part de la comissió d’Interior, mentre que l’actual conseller general, Ricard de Haro, passarà a formar part de la comissió d’Afers Exteriors, que fins ara presidia la candidata de l’Alternativa al Comú de la capital. Per la seva banda, Víctor Naudi, el relleu de Casals, s’integra a la comissió de Sanitat i Medi Ambient, i el parlamentari socialdemòcrata Vicenç Alay es desplaça a la comissió d’Urbanisme i Ordenament Territorial.

Per la seva banda, la consellera general d’Encamp, Maria Pilar Riba, serà la representant i coordinadora del Consell General de la campanya dels Parlaments Units Contra la Violència Domèstica del Consell d’Europa, tasca que ara duia a terme Rosa Ferrer.

JUNTA ELECTORAL

Els canvis no només afecten el grup socialdemòcrata sinó que els liberals també han de substituir Carles Jordana Madero, titular de la junta electoral, pel vocal suplent Josep Ribera Baztan. I és que Jordana forma part de la llista electoral de Progrés Comunal d’Andorra la Vella.

pdf.jpg