El Govern accepta que es revisi el límit de l’endeutament comunal

Autor: PERE MOLINé
Font: més andorra
Publicat el: 8 de Juliol de 2010

La trobada oficial entre els set cònsols i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va oferir resultats interessants. Així, Bartumeu va explicar que «els cònsols han proposat la modificació de la llei de finances comunals que planteja límits a l’endeutament.

En anys de crisi com aquest els topalls de l’endeutament limiten l’acció comunal». El mandatari va assegurar que estava d’acord amb la proposta i, per tant, que s’haurien de revisar aquests límits però que no s’haurien d’eliminar. Actualment el límit de l’endeutament comunal és d’un 200% dels ingressos del Comú en el seu darrer exercici. També es va tractar en aquesta reunió de la voluntat d’eliminar els topalls que hi ha en les transferències que reben els comuns per part del Govern i que especifiquen que un 80% s’ha de dedicar a inversions i el 20% a despeses de funcionament.

Durant la trobada es va decidir que hi haurà una nova reunió el 29 de juliol en què es tractarà sobre la delimitació de competències per esbrinar quines han estat transferides als comuns i aquests no exerceixen. Els comuns asseguren que estan exercint més competències de les que els pertoca i que no reben el finançament adequat. En aquesta trobada s’intentarà consensuar quines competències han de ser exercides per les corporacions i quines per l’Executiu i a quin cost. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que en cinc mesos creu que s’arribarà a un acord que faci possible els canvis necessaris en el funcionament dels comuns. Segons la seva opinió, «tothom sap que hem començat un exercici que portarà a modificar l’statu quo».

Bartumeu també va assegurar que la voluntat de l’Executiu en aquest procés i que va afegir que és compartida pel cònsol d’Escaldes-Engordany, és la de millorar el sistema perquè els ciutadans, amb independència de la parròquia on visquin, tinguin el mateixos serveis i atenció.

pdf3.jpg