El Govern ajudarà a les empreses que col.laborin en el foment de l’ocupació i la formació dels empleats

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 7 de Juliol de 2010

El nou reglament que ha aprovat l’Executiu i que es publicarà avui al BOPA fixa les bases per incentivar la contractació de treballadors per part de les empreses a través de diversos programes de formacions ocupacionals.

Segons es assegurar des de l’Executiu, s’atorgaran subvencions i/o bonificacions en les obligacions tributàries o de la CASS a aquelles empreses que col·laborin en el foment d’ocupació i de la formació de treballadors.

El reglament per al foment de polítiques d’ocupació abasta la implementació d’un conjunt de mesures de caràcter formatiu i ocupacional, competències i habilitats de la població assalariada. Es posa èmfasi en aquelles accions adreçades als grups més vulnerables que pateixen un risc més gran d’exclusió del mercat laboral.

Des de l’Executiu es va informar també que el desenvolupament de les polítiques d’ocupació es durà a terme mitjançant programes, que s’aprovaran per decret, i que tindran una durada màxima de tres anys. Les empreses col·laboradores es beneficiaran de subvencions que contemplaran de manera diferenciada situacions molt diverses, com ara la contractació de treballadors provinents de sectors amb forta desocupació, o la de treballadors que s’hagin de formar en un sector que no els és propi. La norma, a més, contempla també un règim sancionador per prevenir eventuals situacions de frau.

La regulació de la convocatòria i la tramitació dels programes opera en un doble nivell d’actuació administrativa. D’aquesta manera, per a la instrucció de les sol·licituds es preveu la creació d’un nou òrgan: la Comissió de Valoració, mentre que la competència per a la resolució de les sol·licituds es reserva al Ministeri encarregat de Treball. Finalment es preveu que els agents socials participaran tant en la valoració de les sol·licituds formulades en cada programa i en la proposta de resolució com en el disseny dels programes.

Actualment al Servei d’Ocupació hi ha 713 persones inscrites. D’aquesta xifra, 559 estan en la categoria de recerca de feina i la resta vol millorar la seva situació laboral. Al maig passat també hi havia 55 persones que es beneficiaven al Principat de la prestació social per desocupació involuntària es va situar al mes de maig en 55 persones. Les dades mostren que la majoria de beneficiaris són homes, concretament 45, per només 10 dones. Per nacionalitats els qui més se’n beneficien són espanyols i portuguesos, seguits a distància pels andorrans.

pdf3.jpg