Els Comuns signen amb el Govern “reforçar la figura de l’agent de circulació”

Autor: E.O.G.
Font: més andorra
Publicat el: 7 de Juliol de 2010

Els set cònsols van signar ahir al migdia el conveni parroquial d’atenció ciutadana, prevenció i seguretat amb el Ministeri d’Interior. Aquest text donarà cobertura jurídica a les actuacions de col·laboració que es realitzen entre el Cos de Policia i els Serveis de Circulació Comunal, i a més ampliarà les relacions d’aquests dos cossos a la formació i en la prevenció de la delinqüència.

L’acord servirà, també, perquè les actuacions siguin «més ràpides, àgils i eficaces», segons va manifestar el ministre, Víctor Naudi, que va comentar que, amb el conveni, «es reforça la figura de l’agent de circulació».

El que es pretén és definir les atribucions d’uns i altres i aprofitar tots els recursos per garantir la seguretat, segons va comentar Naudi. Així, amb el conveni es facilitarà que els agents de circulació puguin posar les denúncies pertinents sense que s’hagin de desplaçar al despatx de la Policia, podran intervenir en cas que algú requereixi ajuda o la presència d’una persona jurada, o en accidents sense ferits. En definitiva, es vol millorar el servei al ciutadà. El ministre d’Interior també va reconèixer que a vegades els agents de circulació són més presents i més ràpids i poden intervenir per «calmar els ànims» en cas de baralla, per exemple. Així, els agents de circulació, «complementen» els de policia, segons Naudi. En aquest sentit, el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, que va exercir de portaveu de tots els cònsols, va voler deixar ben clar que els agents de circulació «no són policies».

Als propers mesos es signaran els acords parròquia per parròquia, on es concretaran els protocols de col·laboració i les problemàtiques específiques. Tot i que «substancialment» no hi ha diferències molt significatives entre les diferents parròquies, les problemàtiques dels que tenen locals d’oci nocturn o pistes d’esquí on les poblacions es multipliquen a l’hivern, que a les parròquies centrals on els habitants es mantenen més o menys estables.

pdf3.jpg