El Govern subvenciona 45 dels 70 projectes culturals que es van presentar

Autor: REDACCIÓ
Font: més andorra
Publicat el: 30 de Juny de 2010

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra publica avui els resultats de la convocatòria per a la concessió de les subvencions culturals del 2010.

El Govern va aprovar la proposta de la Comissió tècnica per a la concessió de les subvencions culturals que va avaluar 70 sol·licituds segons els criteris d’avaluació previstos a les bases de la convocatòria d’enguany.

Per a aquesta convocatòria, el Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística va treballar en la revisió de les bases i els procediments amb l’objectiu d’establir, per primera vegada, un instrument que determini, d’una banda, les bases legals mínimes que garanteixin el principi d’objectivitat, concurrència i publicitat del proce´s per a la concessió de subvencions i, d’altra banda, fixar els mecanismes que permetin al Departament conèixer el destí correcte dels fons públics.

Tenint en compte les noves bases que es van establir amb les que va decidir no atorgar subvencions a nivell d’estitats i associacions, sinó que s’havien de presentar projectes, l’Executiu va valorar 70 propostes concretes.

El Govern va rebre 20 projectes de subvenció per a activitats artístiques de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts escèniques i la música.

Pel que fa als projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts pla`stiques i visuals l’Executiu va rebre 14 propostes.

19 van ser les demandes de subvencions per a activitats literàries i projectes editorials del país. I finalment 17 propostes econòmiques per als projectes de divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional són les que van ser avaluades.

Una de les novetats d’aquest any va ser la creació d’una comissió tècnica per a la valoració d’aquestes sol·licituds.

En el procés d’avaluació, tal com s’establia a les bases, la Comissió va desestimar 25 de les 70 sol·licituds perquè, o bé no assolien una puntuació mínima de 7 punts, o bé no s’acreditava el grau de viabilitat econòmica del projecte. El resultat de l’avaluació de cada projecte podia oscil ·lar entre els 7 i els 12 punts.

Posteriorment, la Comissió va treballar en l’avaluació dels 45 projectes segons els criteris que es preveien a les bases per a cada modalitat i són les que finalment han aconseguit una subvenció econòmica per la seva proposta.

Un cop finalitzat el procés i per dur a terme el repartiment dels 114.000 euros, el pressupost que es va fixar per a les ajudes per als projectes culturals i les subvencions d’una forma equitativa, es va treballar en una fórmula que permetia establir una ponderació dels projectes a partir de la puntuació obtinguda i la quantia que es demanava per a cada projecte amb l’objectiu d’establir un mateix percentatge de distribució per a cada projecte subvencionable segons la nota obtinguda en el procés d’avaluació.

En aquest sentit, per exemple, per a dos projectes amb unes necessitats pressupostàries diferents que hagin obtingut 11 punts, la fórmula els estableix un percentatge igual de retribució econòmica que s’aplica al pressupost que es demanava per a cada projecte en concret.

pdf3.jpg