La taula de la Funció Pública ha de tenir la proposta de canvi de la llei al desembre

Autor: D. MORENO
Font: diari d'andorra
Publicat el: 30 de Juny de 2010

La taula de treball per a la reforma de la Llei de la Funció Pública es va reunir ahir per primer cop. S’iniciava d’aquesta manera un procés que ha de culminar a principi de desembre amb una proposta definida. Això sí, el secretari d’Estat d’Interior i president de la taula, Bruno Bartolomé, va deixar clar que en cap cas la seva tasca és legislar.

“D’aquí no en sortirà un projecte de llei, sinó una base que servirà per una nova proposta de projecte de llei”, va comentar.

En dues setmanes hi haurà una nova reunió amb les tres primeres qüestions per treballar sobre la taula: relacions d’ocupació, situacions administratives del funcionariat i els òrgans competents (com la comissió consultiva). Bartolomé va manifestar que “el full està en blanc” i que s’escriurà amb les propostes que generin consens. També va assegurar que parlar de retallades “és un fals debat” perquè “no està sobre la taula una retallada dels sous, no entenc per què s’ha de portar el debat cap aquí seguint esquemes de països veïns”. L’objectiu és assolir una administració “eficient”, ‘“àgil” i “sostenible”.

El portaveu dels sindicats de funcionaris, Joan Torra, va qualificar la primera reunió de “totalment positiva” i va indicar que si els treballadors hi estan és per un acte de responsabilitat. “S’ha demostrat que és una llei que no és sostenible i nosaltres estem aquí perquè es torni a redactar un nou text i que aquest cop sí que sigui sostenible”, va manifestar.

També van assistir els consellers generals d’Andorra pel Canvi (ApC), Òscar Encuentra i Josep Maria Bringué, i una de les qüestions més comentades va ser l’absència de Coalició Reformista (CR). Encuentra va manifestar que “cadascú sabrà quines són les seves prioritats, nosaltres sí que entenem que ara és necessari posar-nos tots a treballar”. El conseller va afegir que “si altres prefereixen treballar ja en la hipotesi d’anar cap a eleccions i no participar en res és la seva decisió”. Malgrat estar a la taula, el polític també va recordar que ApC entén que s’ha d’anar més lluny, cap a “reformes estructurals importants”. Però Bartolomé va precisar que, en tot cas, la comissió s’ha impulsat únicament per canviar la llei.

pdf3.jpg