Bartumeu reitera que no hi ha fuita de capital i defensa la nova relació amb la Unió Europea

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va intervenir ahir al Círculo Ecuestre de Barcelona per explicar les noves relacions de veïnatge interior que el Principat aspira a mantenir amb la Unió Europea.

El líder socialdemòcrata es va desplaçar novament fins a la capital catalana per tornar a explicar quins han estat els avenços en matèria de transparència bancària, a banda d’explicar com veu el futur acord d’associació amb l’organisme supranacional. L’acompanyaven en la conferència el copríncep episcopal, Joan Enric Vives, i diferents representants del món financer.

Durant la intervenció, el cap de Govern va ser interrogat, una vegada més, sobre els constants decomissos de diners en efectiu que la guàrdia civil espanyola està portant a terme a la duana de la Farga de Moles. Bartumeu va negar que hi hagi fuita de capital, i va recordar que les quantitats intervingudes estan sent poc significatives. També va declarar que “l’hipotètic evasor no és aquell que enxampen a la frontera amb 10.000 euros en efectiu”.

El cap de Govern també va oferir als assistents algunes explicacions sobre els convenis d’intercanvi d’informació fiscal que s’han anat signant, i va ressaltar que algunes demandes podien ser rebutjades si no complien diferents condicions. El líder de l’executiu també va detallar com serà el procés d’obertura del sector bancari, amb la recerca “d’un nou model de fer banca”. Al mateix temps, va destacar el projecte de llei que reformarà la imposició indirecta amb un tipus general del cinc per cent, i que serà presentat avui.

pdf3.jpg