El web ‘agenda.ad’ coordinarà l’oferta i substituirà la guia ‘Un mes a Andorra’

Autor: anna burgstaller
Font: bon dia
Publicat el: 29 de Juny de 2010

L’esforç per tirar endavant una planificació conjunta dels diferents actes culturals que es duen a terme al país es veurà materialitzat per fi gràcies al portal web www.agenda.ad, que serà “l’eix vertebrador” de l’oferta cultural de tot Andorra, tal com va assenyalar ahir la ministra de Cultura, Susanna Vela.

D’aquesta manera, la guia Un mes a Andorra desapareixerà per donar pas a la web, de què també s’espera que es faci alguna publicació en paper. Tot i que es desconeix la periodicitat en què apareixeran els continguts, sí que es preveu que sigui una realitat a principis de l’any vinent.

Aquesta va ser una de les principals conclusions de la Taula de Cultura, que ha nascut amb l’objectiu d’esdevenir un espai de debat sobre política cultural i un espai d’impuls de projectes en comú. La taula ja s’ha reunit diverses vegades i ha fixat dues reunions anuals per complir tots els objectius inicials marcats. Actualment, i com una de les prioritats, es vol treballar per acabar amb “l’encavalcament d’actes”, ja que és un dels principals problemes que es vol resoldre, tant des dels comuns com des del Govern. Vela va explicar que a www.agenda.ad hi haurà de sortir tots els actes culturals i que els programadors l’hauran de consultar abans de contractar qualsevol esdeveniment.

A més, els diferents comuns també podrien unir esforços amb la voluntat de proposar projectes en comú, com per exemple un mateix concert entre diferents corporacions. De totes maneres, Vela va apuntar que en aquest sentit no s’ha parlat de cap iniciativa en concret.

La ministra va assenyalar la tasca que s’ha de fer entre tots per posar fil a l’agulla a un problema que fa anys que existeix i va comentar que mai fins ara s’hi havia posat voluntat de debò per trobar-hi una solució.

D’altra banda, la titular de Cultura va recordar que la idea del Comú d’Escaldes-Engordany de tirar endavant un catàleg conjunt de cara a la Capital de la Cultura Catalana és un projecte “a part” del portal www. agenda.ad.

Una altra de les qüestions de la Taula de Cultura és la creació de la comissió de treball per als passaports culturals. Aquesta comissió de treball haurà d’estudiar com oferir avantatges per estimular la demanda cultural i conèixer el perfil del consumidor cultural.

La Taula de Cultura està formada per directors de Cultura dels comuns, representants de l’administració general i altres representants, tant dels comuns com del Govern, així com membres d’associacions, fundacions, ambaixades i altres tipus d’empreses. Tots ells, tal com va recordar ahir Vela, han de treballar en un mateix sentit per aconseguir tots els objectius que es fixa la Taula de Cultura.

D’altra banda, i pel que fa a la Biennal de Venècia, Vela va explicar que no té constància que els artistes que representaran Andorra en el festival, Helena Guàrdia i Francisco Sánchez, s’hagin “queixat” d’algun dels aspectes relacionats amb l’esdeveniment, i que si és així el ministeri de Cultura està obert a escoltar-los.

pdf3.jpg