Una de les causes de l’esfondrament als Dos Valires és la poca solidesa

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va explicar ahir que la UTE constructora de la boca oest del túnel dels Dos Valires va fer saber que la segona fila de les torres de sosteniment provisional de l’estructura «podria no conservar la seva capacitat portant», i que aquesta seria una de les causes de l’esfondrament que es va produir el 30 de maig.

Per aquest motiu, el Consell de Ministres va aprovar la construcció d’una nova alineació de torres de sosteniment adjacents a les existents. Aquests treballs, que poden durar unes dues setmanes, es faran en el marc de les obres urgents de consolidació de l’obra, i no es tracta d’una represa de les obres. Bartumeu va indicar que està a punt de reclamar els informes dels pèrits judicials que en el seu dia es va dir que es presentarien al febrer.

Secretària d’Educació

El Consell de Ministres també va nomenar Dolors Carmona secretària d’Estat d’Educació, en substitució de Josep Roig. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va explicar que es tracta d’una professional preparada i amb una llarga experiència en la primera línia de l’ensenyament ja que és la directora de primera ensenyança de l’Escola Andorrana de Santa Coloma. En aquest sentit, Bartumeu es va mostrar convençut que «serà la persona idònia per rellançar el nostre projecte educatiu sobre les bases en les quals ha treballat el secretari d’Estat anterior i una vegada s’han resolt les qüestions pendents», i que, en definitiva, l’objectiu és avançar en la consolidació del model educatiu andorrà. D’altra banda, el cap de Govern va negar que Josep Roig hagi estat nomenat director de cap departament, tot i que com a funcionari tindrà un lloc de retorn a l’Administració en el moment en què es publiqui al BOPA el seu cessament.

Funció Pública

La taula de treball sobre la Funció Pública, que es començarà a reunir el dia 29 de juny, estarà formada per sis representants del Govern, set dels sindicats i sis consellers generals, dos de cada grup parlamentari. S’han organitzat deu sessions de treball, i també es preveu la creació d’un grup integrat per dos representants de la taula encarregats d’elaborar estudis comparatius sobre la Funció Pública.

pdf3.jpg