La nova Comissió pel Desenvolupament Econòmic tindrà 12 membres del Govern, patronal i sindicats

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Juny de 2010

La creació d’aquesta comissió és fruit de les taules de diàleg convocades pel Govern l’any passat. Aquesta Comissió estarà formada per dotze membres, amb representació de l’Executiu, la patronal i els sindicats.

Aquest ens neix com un òrgan consultiu del Govern en matèria socioeconòmica i laboral, i està adscrit al Ministeri competent en matèria d’economia. Els representants del Govern són el titular del Ministeri d’Economia i tres membres proposats per ell i designats pel Govern. Els quatre representants de les organitzacions sindicals són dos membres designats per la Unió Sindical d’Andorra, un del Sindicat Andorrà de Treballadors, i un del Sindicat de Treballadors del sector del Comerç i de l’Hoteleria.

Pel que fa als quatre representants de les organitzacions empresarials, són dos membres designats per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d ’Andorra (CCIS), un de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), i un de designat per l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa d’Andorra (PIME).

Les funcions de la Comissió seran emetre informes d’avaluació amb caràcter no vinculant, sobre els avantprojectes de llei que regulen matèries socioeconòmiques, laborals i d’ocupació; emetre informes sobre la implementació dels compromisos i de les accions de les taules de diàleg; dirigir-se als grups parlamentaris per comunicar els dictàmens i les propostes aprovades; plantejar l’elaboració de propostes, d’informes o d’estudis a iniciativa pròpia sobre les matèries que són pròpies de la Comissió; avaluar les propostes, els informes i els estudis elaborats a petició del Govern o dels membres de la Comissió, i crear, si escau, comissions de treball de caràcter temporal per tractar qüestions específiques.

El decret estableix que la Comissió es reunirà, com a mínim, un cop cada dos mesos. A més, es poden convocar reunions extraordinàries sempre que sigui necessari a petició de la presidència, o com a mínim, a petició de quatre membres de la Comissió.

pdf3.jpg