Bartumeu: «Les reformes que es fan a Andorra incidiran positivament en el Pirineu»

Autor:
Font: Més Andorra
Publicat el: 7 de Juny de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va clausurar dissabte la 21a Trobada Empresarial al Pirineu amb un discurs en què va repassar els passos que va fer Andorra per sortir de la llista de paradisos fiscals, reformar el model tributari i esdevenir un país «que es vol normal».

Bartumeu es va mostrar convençut que amb aquestes reformes «estem incidint positivament en l’entorn del Pirineu més proper i més immediat amb Andorra», ja sigui en inversió en infraestructures, en moviment de turistes i en recursos financers externs. El cap de Govern va afegir que aquests passos van comportar «una substancial millora en les relacions amb les institucions europees i els països veïns».

Bartumeu va recordar que davant la crisi el Govern ha estat treballant per donar confiança als agents econòmics, als empresaris i als treballadors i, en segon terme, als països del voltant i que ja són els interlocutors econòmics principals i que han de ser l’escenari d’actuacions comercials futures.

El cap de Govern també va explicar que continuen obertes les negociacions per signar acords d’intercanvi d’informació fiscal amb Estats Units, Gran Bretanya, Austràlia i Alemanya. A més, també va informar que s’han obert negociacions també amb Brasil, Ucraïna i la República Txeca.

pdf3.jpg