El Govern rescata la idea de crear un comitè del voluntariat

Autor: s. m.
Font: bon dia
Publicat el: 4 de Juny de 2010

La secretaria d’Estat de Joventut, Esports i Voluntariat va celebrar ahir una trobada amb més de dotze organitzacions del país per redactar el document de síntesi de la diagnosi per competències ministerials en l’àmbit del voluntariat i la solidaritat.

Judith Salazar, coordinadora de les Polítiques de Joventut, va comentar ja en roda de premsa que s’havia arribat a diverses conclusions en la matèria en forma de punts o objectius a desenvolupar.

La coordinadora governamental va destacar el compromís contret entre els assistents de recuperar el Comitè del Voluntariat d’Andorra i començar a donar-hi forma per posar-lo en marxa al més aviat possible. Es tracta d’un projecte civil que va íntimament lligat a la llei del voluntariat, a hores d’ara a tràmit parlamentari i que permetrà establir una reglamentació d’aquestes pràctiques. Segons Salazar, és bàsic fer un front comú per treballar, i documents com el treballat ahir en reunió permetran cohesionar un col· lectiu ara per ara molt ramificat.

Precisament en aquest sentit va una altra de les propostes consensuades ahir. La socialdemòcrata va destacar que es crearà un cens del voluntariat, “una base de dades” orgànica que es vagi modificant a mesura que passin els mesos i que permeti tenir comptabilitzats, entre d’altres aspectes, el nombre de voluntaris que té Andorra, dada que actualment s’escapa a l’exactitud.

D’altra banda, Salazar va destacar la importància de la formació en el voluntariat. Un aspecte que era previst en forma de partida pressupostària en el pressupost de l’any vinent i que no ha estat possible desenvolupar per manca de pressupost. “Només faltava pagar”, va comentar Salazar, que va lamentar no poder donar als voluntaris la formació que es mereixen de manera gratuïta. En qualsevol cas, la coordinadora sí que va indicar que serà una de les primeres mesures que es tirarà endavant el 2011, sempre que als números socialdemòcrates els donin llum verda, és clar.

pdf3.jpg