El Govern va decidir ahir, en Consell de Ministres, ajustar les condicions de contractació de mestres i professionals eventuals, pertanyents al Ministeri d’Educació. La nova mesura allargarà els contractes d’aquests docents a tot l’any. Fins ara, els contractes tenien una durada del curs escolar (de setembre a juny).
Aquestes modificacions permetran a tots els professionals de l’educació afectats per la mesura rebre el seu salari mensual també durant les vacances d’estiu (juliol i agost). Fins ara, “les persones eren descontractades i contractades de nou al setembre”, va explicar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que hi va afegir que “durant el període de vacances, fora de contractació, els docents havien de buscar noves feines” si volien rebre ingressos.
Les modificacions que ha dut a terme el Ministeri d’Educació són la resposta positiva a les reivindicacions del col.lectiu, unes reivindicacions que des de l’Administració central “consideràvem justes”, segons va explicar el cap de Govern.
500.000 EUROS / La modificació de la normativa comportarà al Govern una despesa extra de més de mig milió d’euros, va avançar Bartumeu. Pel que fa als professionals que es beneficiaran de les noves condicions contractuals, superen el centenar de persones.
L’Executiu va justificar aquestes modificacions per elevar el «reconeixement social de la figura del docents, les carreres professionals i la formació continuada». En aquest darrer aspecte, el Govern considera que la formació és un mitjà imprescindible per assegurar l’adquisició, per part de tots els docents, dels coneixements i les competències per exercir la docència amb les màximes garanties de qualitat. Una qualitat que beneficia retroactivament els alumnes del país.
Amb la mesura es tanca un període de treball del ministeri per millorar la situació i les possibilitats de formar-se d’aquest col.lectiu de l’educació. El 20 de gener passat, en el Consell de Ministres ja es va procedir a millorar l’estat dels eventuals. En aquella ocasió, es van modificar aspectes relacionats amb la formació d’aquests agents de l’Administració eventuals adscrits al cos especial d’ensenyament.
Posteriorment, durant la primera sessió ordinària del Consell Rector de l’Observatori Nacional per a la Qualitat de l’Educació (ONQE), celebrada a principi d’aquest mes de març, es van posar sobre la taula les principals reivindicacions dels centres educatius, inclosa la pressió del personal eventual.