El Govern demana un informe que dicti les responsabilitats per l’accident de dissabte

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Juny de 2010

L’Executiu va acordar encomanar un informe jurídic per analitzar les responsabilitats que es desprenen de l’accident que es va produir dissabte passat al túnel dels Dos Valires i que va succeir mesos després del que al novembre va provocar cinc víctimes mortals al mateix indret.

L’objectiu de la iniciativa és poder dur a terme les reclamacions pertinents a la UTE que realitzava els treballs i a les empreses subcontractades. A banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que l’Executiu havia decidit mantenir aturades les obres que es duien a terme a la boca oest del túnel, la de la Massana i que es reprenguin els treballs de la boca est, la d’Encamp. Durant els propers dies es realitzaran uns treballs urgents per apuntalar la part on es va produir el sinistre de dissabte i que podrien durar uns quinze dies.

El cap de Govern va explicar que des que es va produir l’accident de dissabte passat la tasca de l’Executiu s’ha centrat en bona part a analitzar-lo. Així, Bartumeu va informar que el 15 de gener el Govern es va adreçar a la UTE que s’encarregava de les obres per notificar-los que es podrien reprendre els treballs. Segons Bartumeu, aquesta autorització estava supeditada a una auditoria que es va encarregar a Bureau Veritas. «És important dir que l’auditoria va ser exigida pel Govern, però va ser contractada per la UTE» va assegurar el cap de Govern. El mandatari va afirmar que «les obres havien de seguir aquestes condicions».

Bartumeu va comentar que aquest dilluns passat el Govern va mantenir una reunió amb els responsables de Dragados i de Treballs Públics Armengol, que formen la UTE. «Els vam dir que l’accident en què es va esfondrar una part de les obres era responsabilitat seva i que se’ls demanaria primer un informe sobre el que havia passat», va explicar. Posteriorment el Govern es va trobar amb la direcció facultativa de l’obra i amb responsables de Bureau Veritas. Bartumeu va dir que als responsables de l’empresa «els vam mostrar la nostra indignació ja que l’informe que ens van donar assegurava que l’obra ja feta estava en condicions correctes». Finalment va declarar que «ens mantenim en contacte amb la Batllia instructora per coordinar el que s’ha de fer». El mandatari va concloure que el que vol l’Executiu «és exigir responsabilitats als autors de l’obra. I, mentre no s’aclareixin, no autoritzarem la represa dels treballs».

pdf3.jpg