Els empleats eventuals d’Educació cobraran el sou els mesos d’estiu

Autor: D. M. / T. S. / A. T.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Juny de 2010

Fins aquest any, els empleats eventuals d’Educació (mestres i d’altres professionals de l’ensenyament) eren despatxats el 30 de juny per tornar a ser contractats l’1 de setembre, si és que es necessitaven novament els seus serveis. Així que els dos mesos d’estiu no percebien el salari.

El Govern ha volgut reparar aquesta situació i pagarà als eventuals els dos mesos d’estiu i n’ampliarà, per tant, el contracte. Així ho va decidir ahir el consell de ministres i ho va anunciar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa posterior. La mesura afecta un centenar de persones i costarà a l’administració central mig milió d’euros, segons va revelar també Bartumeu.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que amb la decisió formalment acordada ahir es resol el que va qualificar d’“injustícia” que es feia amb els eventuals del món de l’educació, que fent la mateixa feina que els mestres fixos veien com en acabar el curs es quedaven sense contracte per tornar a ser “recontractats” en l’inici del nou curs. Per tant, “es tracta d’equiparar la contractació dels mestres eventuals als fixos”. Bartumeu, que va explicar que molts dels casos són de fa anys i no del darrer curs, va recordar que els “educadors s’han d’anar formant”, i alguns aprofiten l’estiu per fer-ho, circumstància que no es pot donar si “han d’invertir aquest temps a buscar un altre lloc de treball per obtenir ingressos”.

REDUIR EVENTUALS

En el comunicat oficial de premsa sobre la decisió presa, el Govern va posar de manifest que la mesura forma part d’un seguit de projectes que tenen com a objectiu millorar les condicions de treball de mestres i professors i que inclouen “una reflexió sobre la mobilitat dels llocs de treball, el reconeixement social de la figura del docent, les carreres professionals i la formació continuada”.

pdf3.jpg