Bartumeu pregunta a Pintat si ara dubta de l’informe de la Cambra

Autor:
Font:
Publicat el: 11 d'Octubre de 2007

el Periodic

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va publicar ahir una pregunta amb resposta oral amb caràcter d’urgència per a la sessió del Consell d’avui que fa referència a l’informe econòmic anual de la Cambra de Comerç, que es va presentar el dia 21 de setembre passat.

En aquest sentit, Bartumeu pregunta si Albert Pintat “posa en dubte també ara” l’informe de la Cambra i creu, en conseqüència, “que el PIB va créixer el 6,4%” l’any passat.

El socialdemòcrata exposa com a motivacions que “durant la presentació de l’informe, el cap de Govern va fer una intervenció en la qual, en cap moment, no va discrepar de les conclusions exposades pel president de l’organisme”. A continuació, Bartumeu exposa que “tres dies després i en una roda de premsa a l’edifici administratiu, el ministre de Finances va desqualificar sense contemplacions l’informe i en va presentar un altre d’una auditoria internacional amb xifres amb les quals es volia desvirtuar l’informe de la Cambra”.

MIRAPEIX DISCREPA

I és que el ministre de la Presidència i Finances va replicar quatre dies després de la presentació de les dades de l’organisme que “el creixement econòmic del país és diferent del que ha dit la Cambra”. En aquesta direcció, el ministre va fer referència a l’estudi elaborat per Standard&Poor’s, que fixava el creixement del Principat el 2006 en el 6,4% respecte al producte interior brut, cinc punts per sobre de l’estudi de la Cambra.

Dins de l’anàlisi, el ministre es va mostrar optimista i va exposar que “s’està superant” l’alentiment. De fet, va destacar tres punts com les claus d’aquesta millora: la recuperació de les importacions, que l’IPC tancarà l’any per sota de la barrera del 2,5% i que la política d’immigració “ha tingut un pes inflacionista respecte als salaris”.

pdf.jpg