Bartumeu critica la presentació del Pressupost

Autor:
Font:
Publicat el: 6 d'Octubre de 2007

el Periodic

Jaume Ventura

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir com ha dut a terme el Govern la presentació dels Pressupostos per a l’any que ve. 

L’advocat va explicar que el dia 3 el cap del Govern, Albert Pintat, ja va trametre una carta al síndic general, Joan Gabriel, en què li va explicar que hi havia un error de forma en la presentació dels comptes per a l’any vinent.

En aquesta línia, el dirigent socialdemòcrata va indicar que «els que sempre volen donar lliçons han tornat a anar al marge de la norma. És significatiu el seu procediment, perquè diuen que no toleraran i després presenten unes lleis d’acompanyament al marge que violen les lleis de finances públiques».

D’altra banda, Bartumeu també va aprofitar la presència de Pintat per demanar al lauredià un canvi de la Llei electoral i de la convocatòria de les eleccions comunals, sobretot el període per obtenir els impresos per presentar candidatures: «La Llei diu que ha d’haver-hi set dies, però aquest any el procés començaria un divendres a la tarda i hi hauria un cap de setmana pel mig».

Tot seguit va ser el torn de la presidenta del Grup Parlamentari Liberal, Conxita Marsol, que va dir que els canvis que Bartumeu vol introduir al calendari no s’aguanten: «Sempre hi ha un cap de setmana pel mig, s’organitzi quan s’organitzi, perquè es dóna de termini tota una setmana. A més, els secretaris dels comuns ja saben que en aquesta època pot anar-hi gent els caps de setmana a demanar la documentació corresponent». Marsol, a més, va negar defectes en el text pressupostari: «Només falta entregar una documentació complementària. Pel que fa a les lleis d’acompanyament, no crec que violin res. A més, tindran el mateix tràmit que qualsevol llei, amb la seva entrada a comissió i el període d’esmenes».

LLARG CONSELL EL DIA 18 / La Junta de Presidents també va aprovar l’ordre del dia del ple del Consell General del dia 18. La sessió tindrà fins a 20 punts, entre els quals destaquen la designació d’un magistrat del Tribunal Constitucional; la presa en consideració de la Proposició de llei de fundacions, la del voluntariat, la de modificació de la Llei qualificada de règim electoral i del referèndum, i el nomenament del president i de tres membres del consell.

pdf.jpg