Pintat reconeix que “estem tocant fons i no podem anar més avall”

Autor:
Font:
Publicat el: 12 d'Octubre de 2007

el Periodic

Enric Guinart

“L’alentiment és un fet evident. El Govern reconeix que estem tocant fons i no podem anar més avall”. Amb aquestes manifestacions, el cap de Govern, Albert Pintat, tancava ahir la batalla dialèctica amb el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, durant la sessió ordinària del Consell General.

I és que durant la pregunta que va presentar el líder de l’Alternativa on demanava a Pintat si posava en dubte l’informe econòmic de la Cambra de Comerç donat que el ministre de Finances, Ferran Mirapeix, el “desqualificava sense contemplacions”, i després de remarcar que sobre l’estudi de la Cambra “no en tic cap dubte” ja que “és un document molt important que ajuda als governants”, el lauredià va defensar l’informe de Standard&Poor’s al qual es va referir Mirapeix (que fixava un creixement del PIB del 6,4% quan l’informe de la Cambra el situa a l’1%). A partit d’aquí, Pintat va explicar que els dos documents “són vàlids” i “sóc incapaç de dir quin del dos és l’exacte”. De la seva banda, Bartumeu va recordar les dades del butlletí de conjuntura del mes de setembre per constatar que, “desgraciadament”, la situació econòmica no és la que descriu l’executiu: “Ningú es creu les dades optimistes del Govern d’Andorra”, va concloure.

EXPLICACIÓ SOBRE LA TSF

Una altra de les preguntes que s’esperava moguda però que finalment es va resoldre com una bassa d’oli era la presentada pel conseller socialdemòcrata, Francesc Casals, on demanava: “¿Quina és la situació a dia d’avui de l’afer de TSF Sant Julià?”. En aquest sentit, doncs, el ministre d’Ordenament Territorial, Xavier Jordana, va explicar que davant la imminent posada en marxa de la televisió laurediana sense que l’ens tingués cap concessió, el Govern va obrir un expedient informatiu per “aclarir els fets”. Jordana va explicar que no s’ha pres cap mesura cautelar perquè “aquesta televisió no ha començat a emetre” i, per tant, “la legalitat s’està respectant”. A la vegada, Jordana no va avançar el contingut del citat expedient, que es troba en període d’instrucció i davant de la insistència dels consellers Carles Blasi i Ricard de Haro, va reconèixer que TSF “és una empresa estrangera”.

pdf.jpg