Bartumeu participa en la constitució del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 26 de Maig de 2010

Un recital de quatre fragments del primer capítol de les memòries del polític, desaparegut al mes de desembre del 2009, va inaugurar l’acte.

Els fragments van ser recitats per l’actor català Josep M. Pou, per la relacions públiques Laura Gálvez, i per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura.

Seguidament hi va haver la projecció del vídeo sobre Jordi Solé Tura que es va presentar a l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya a títol pòstum, i després van pujar a l’escenari quatre persones amics i amigues del polític català per explicar una vivència de la seva relació personal amb ell. Un d’ells va ser el cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va fer entrega d’una fotografia corresponent a una trobada que Jordi Solé Tura va fer al Consell General al novembre de 1994.

Els altres encarregats de narrar una anècdota de la seva relació personal amb Solé Tura van ser Nati Aran, una familiar del difunt, el seu metge, Santiago de Torres, i la pedagoga Carme Guinea.

L’acte va finalitzar amb els parlaments de la vídua del polític català, Teresa Eulàlia Calzada, i de l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, després d’una actuació musical que va anar a càrrec de Maria del Mar Bonet i Manel Camp.

A l’acte de constitució del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, hi van assistir també, entre d’altres personalitats, l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall; la consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura; l’exconseller català, Josep M. Vallés, i els diputats del Parlament de Catalunya, Josep Casajuana i Jaume Bosch.

El Grup d’Amics i Amigues ja compta amb més de 300 persones, entre les quals hi ha personalitats com José Montilla, Pasqual Maragall, Felipe González, Jaume Bartumeu, María Teresa Fernández de la Vega, Carme Chacón, Alfredo Pérez Rubalcaba, Joan Saura, Jordi Hereu, Jordi Guillot, Jaume Bosch, Josep Casajuana, Manuel Jiménez de Parga, Miquel Roca i Junyent, Manuel Campo Vidal, Federico Mayor Zaragoza, Júlia Otero i Joan Manuel Serrat.

pdf3.jpg