Pere López confia que la reforma tributària estigui aprovada finalment durant la tardor

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 26 de Maig de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va assegurar que confia que la reforma tributària pugui estar aprovada durant la tardor, ja que considera que «el nostre país s’hi juga molt» en aquesta qüestió.

En aquest sentit, López va dir que creu que reformistes i socialdemòcrates arribaran a una entesa en aquesta qüestió en el si de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost ja que tots dos «hi estan posant molt de la seva banda» perquè és una reforma «inajornable». López va fer aquestes declaracions en una entrevista al programa Ara i aquí de Ràdio Nacional d’Andorra.

Pere López es va mostrar confiat que la reforma tributària podrà ser una realitat a la tardor. A més, també va avançar que en dues o tres setmanes el Govern aprovarà el Projecte de llei de l’IVA, de manera que pugui entrar a tràmit parlamentari. Un projecte de llei, que tal com va indicar el ministre d’Economia i Finances, contemplarà un tipus general del 5% i un de reduït de l’1%. De fet, López va explicar que demanarà una compareixença davant la Comissió Legislativa de Finances per explicar l’abast d’aquesta llei i l’impacte macroeconòmic que tindrà.

D’altra banda, Pere López va manifestar que «no és versemblant» a Andorra retallar el sou als funcionaris per fer front a la crisi econòmica, tal com ja ha passat a Espanya, Grècia i Romania. En aquest sentit, el ministre va explicar que la situació d’Andorra no es pot comparar amb la del país veí, on les previsions pel 2010 preveuen un tancament entre un 10 i un 12% de dèficit respecte al Producte Interior Brut (PIB), mentre que a Andorra aquesta xifra es situaria entre el 3 i el 4% del PIB aproximadament.

Pere López es va comprometre en la sessió del Consell General de dijous passat a fer arribar la informació complementària als grups parlamentaris sobre els efectes de l’entrada en vigor de la reforma fiscal. El conseller reformista Daniel Armengol va retreure al Govern que hagin marcat una data per poder entrar el projecte de llei tres vegades i que aquest termini no s’hagi complert.

pdf3.jpg