El Govern creu que el Pla de Gestió de la Vall del Madriu podria estar enllestit aviat

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 20 de Maig de 2010

La Unesco celebrarà al juny una reunió ordinària on en principi s’hauria de debatre, entre altres coses, la protecció de la Vall del Madriu, que està considerat bé d’interès cultural per aquest organisme. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va afirmar que hi ha molts progressos pel que fa a la redacció del Pla de Gestió de la Vall del Madriu.

Segons va dir, «a la reunió del juny no crec que haguem acabat la feina, però sí que la tindrem molt avançada». També va afegir que en aquesta trobada no es preveu que es retiri la consideració de bé d’interès cultural a la Vall del Madriu. Segons va donar a conèixer Bartumeu el passat 27 d’octubre hi va haver una reunió entre el Govern i els quatre comuns on està ubicada la Vall del Madriu. Els cònsols van facilitar a l’Executiu un pla de gestió que havien consensuat. Al gener el Govern va remetre als cònsols unes anotacions sobre el projecte que havien presentat i van proposar que una empresa fes la refosa del text. Bartumeu va afegir que a l’abril «adonant-nos que no podíem desencallar» es va decidir que els tècnics del Ministeri de Cultura treballarien sobre el document presentat pels cònsols amb l’objectiu de presentar un projecte. El text definitiu hauria de ser redactat pels cònsols. Segons Bartumeu, «entenem que donem el text dels cònsols per bo en molts aspectes i que s’ha de tenir en compte la revisió que en farà la Unesco. Respectarem l’esperit i bona part de la lletra».

D’altra banda, el Govern va nomenar Miquel Àngel Canturri com a nou expert en l’anomenada Comissió de Venècia del Consell d’Europa que assessora països que reformen les seves constitucions, essencialment de l’antiga Europa de l’Est.

pdf3.jpg