Només 2 alumnes de 98 suspenen el batxillerat i hauran de repetir la prova

Autor: d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 19 de Maig de 2010

“Èxit rotund”. Són paraules del secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, després de fer-se públics els resultats de la Prova Oficial de Batxillerat (POB). I és que els números no deixen lloc a cap altra valoració.

Dels 98 alumnes, 96 han aconseguit el diploma de batxillerat gràcies a les notes de l’avaluació continuada (que valen un 60%) i de la POB (que té un pes del 40%). Els resultats de l’examen no han estat tan exitosos ja que el nombre de suspesos s’eleva fins a 10. No obstant, 8 d’aquests alumnes obtenen també el seu diploma perquè la nota dels dos cursos té més pes.

Els dos estudiants suspesos s’han quedat a les portes. Tots dos (de la branca de batxillerat econòmic) han obtingut una nota superior al 4,5 sobre 10 i, per tant, poden acollir-se a la revàlida que el ministeri d’Educació organitzarà en uns dies.

El secretari d’Estat va posar fre a possibles suspicàcies en relació als bons resultats globals, assegurant que la correcció ha estat del tot objectiva i lloant el treball fet pels tècnics del ministeri que han treballat en la preparació i correcció de la prova. “S’han preparat criteris d’avaluació per poder efectuar una correcció al més objectiva possible, ha estat un treball molt aprofundit”, va manifestar Roig.

Per a una setantena d’alumnes encara no s’han acabat els exàmens ja que estan inscrits a les proves organitzades pel govern espanyol per accedir a les seves universitats. L’accés ja està garantit amb la validació de la POB per les autoritats educatives del veí del sud, però aquests exàmens serveixen per pujar nota. A més, i segons va explicar Roig, algunes facultats ja posen com a condició passar la prova específica. El professorat del centre de batxillerat està donant suport als estudiants. “Hi ha classes de reforç aquests dies per garantir que la preparació d’aquests alumnes és la millor”, va manifestar el responsable educatiu.

Alguns estudiants ja van amb una bona base. I és que segons va informar ahir el ministeri, una alumna de la modalitat científica i tècnica ha obtingut una nota de 9,11 (a la POB ha fregat el 9 amb un 8,99), superant tots els companys. La qualificació mitjana global baixa fins al 6,16. I si es tenen en compte només les qualificacions de l’examen final la mitjana ha estat una mica inferior, un 6,02. Els alumnes que han obtingut les millors notes a la POB són dels batxillerats lingüístic i del de comunicació.

pdf3.jpg