La CTP no tindrà una marca única en els actes que faci

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 13 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va informar ahir que «no hi ha un acord entre els governs autònoms pirinencs i els consells generals a l’hora de fer una marca única dels Pirineus en els actes que la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) faci». El mandatari va afegir que «el que es farà en aquest cas és que a cada esdeveniment que s’organitzi es posarà el lema 2011 Any dels Pirineus.

Així ho va donar a conèixer el cap de Govern després de la trobada que va mantenir ahir amb una delegació de la Comunitat de Treball dels Pirineus, encapçalada pel vicepresident d’aquesta entitat, Marc Carballido i el president, Marc Malvy, que lidera la regió Migdia Pirineus. Posteriorment el president d’aquesta entitat es va trobar amb el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot.

Bartumeu va informar els membres de la Comunitat de Treball dels Pirineus que el Govern que lidera ja ha tramès la ratificació de  l’acord de Baiona als coprínceps i que no ha de tardar molt la seva aprovació. Andorra va signar el 16 de febrer el protocol d’adhesió al Tractat de Baiona de cooperació interfronterera entre França i Espanya, en què van estar presents els ambaixadors d’aquests països, Gilles Chouraqui, i Eugeni Bregolat respectivament. Aquest protocol hauria de permetre que Andorra participi en el consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que reuneix les comunitats autònomes espanyoles i les regions franceses que limiten amb aquesta serralada muntanyenca. Segons va declarar llavors Xavier Espot, «hi ha projectes que es volen dur a terme en el marc de la CTP i en els quals Andorra està interessada. El Principat, en no ser membre de la Unió Europea, no pot participar en els fons europeus però sí beneficiar-se d’un 10% dels projectes interfronterers Feder que es facin », va concloure.

pdf3.jpg