Bartumeu diu que si al gener del 2011 no s’aprova el pressupost hi haurà nous comicis

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 13 de Maig de 2010

«Si al gener del 2011 no s’ha votat un pressupost, dissoldré el Consell General i convocaré a la primavera eleccions generals». Així ho va assegurar ahir el cap de Govern, Jaume Bartumeu. Però va afegir que aquest no és el desig d’Andorra pel Canvi (ApC) ni del Partit Socialdemòcrata (PS).

Segons va comentar Bartumeu, la intenció del Govern és preparar les línies mestres del pressupost i presentar-les al grup parlamentari socialdemòcrata i després a Andorra pel Canvi. El mandatari va afegir que «estaré obert als suggeriments que facin des d’ApC». El cap de Govern també va parlar de la proposta d’acord d’Andorra pel Canvi sobre grans qüestions d’Estat i  va assegurar que és al debat d’Orientació Política del 17 i 18 de juny on s’hauria de fer el debat de les propostes d’acord d’Andorra pel Canvi sobre les reformes estructurals que s’han de dur a terme al Principat i que la plataforma vol que es consensuïn entre els principals actors socials. També va afegir que «em sembla complicat gestionar un sistema assembleari com el que proposa el senyor Nomen en algunes propostes ja que ens abocaria a unes discussions estèrils que difícilment serien resolutives». Sobre la demanda d’Andorra pel Canvi que el Govern detalli les obligacions financeres de l’Estat que inclouen les pensions dels funcionaris, Bartumeu va assegurar que l’Executiu ja fa temps que està realitzant la tasca de compilació de dades en aquest àmbit.

D’altra banda, el Consell de Ministres va aprovar a la sessió d’ahir diversos crèdits extraordinaris entre els quals destaca un projecte de llei de crèdit extraordinari de 46,12 milions per fer front a les obres de desviació de la Massana. També es va estudiar la proposta de crèdit extraordinari destinat a la nova seu de la justícia i a l’ampliació de l’edifici administratiu del Prat del Rull, tot i que aquest darrer no es va acabar aprovant a la sessió d’ahir.

pdf3.jpg