Bartumeu, disposat a pactar amb ApC les bases del pressupost del 2011

Autor: S.M.
Font: Bon Dia
Publicat el: 13 de Maig de 2010

La nota més destacada del consell de ministres d’ahir va venir de la reflexió que el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va fer sobre la proposta que Andorra pel Canvi (ApC) els va fer dilluns passat en la reunió que van mantenir. En aquest sentit, i sobre el pressupost, Bartumeu va indicar que un cop s’hagi fet el debat d’orientació política, previst per als dies 17 i 18 de juny, es procedirà a enllestir les línies generals del pressupost i es presentaran al grup parlamentari presidit per Nomen perquè presenti les seves propostes d’ampliació o de reorientació.

Bartumeu es va mostrar obert a les possibles propostes que vulguin fer des d’Andorra pel Canvi, tot i que ja va advertir que si el pressupost del 2011 no queda aprovat el gener de l’any vinent “es dissoldrà el Consell  i es convocarà eleccions generals”. No obstant, aquesta és una possibilitat que el cap de Govern descarta de moment, i és que confia en la predisposició dels grups parlamentaris, i en concret d’ApC, per fer el pressupost adient i necessari per al país. Bartumeu ho va complementar recordant, que, al seu parer, l’última cosa que necessita ara Andorra és anar novament a les urnes.

Pel que fa a la resta de propostes formulades per Nomen dilluns passat, el cap de l’executiu va assenyalar que no trobava adient gestionar un sistema assembleari com el que proposa Nomen, en què tindrien cabuda tots els agents dels país, inclosos els comuns. I és que, segons Bartumeu, seria poc menys que una pèrdua de temps i seria poc productiu fer una trobada així, ja que es generaria “conflictes” de difícil solució. És per això que insta els grups parlamentaris que facin les seves propostes en el marc del debat d’orientació política del mes de juny, donat que amb la fórmula proposada per Nomen s’arribaria a “discussions estèrils o difícilment resolutives”.
En un altre ordre de coses, Bartumeu també va comentar que demanarà al Consell General comparèixer davant la comissió d’Exteriors per informar els parlamentaris sobre l’estat en què està Andorra a Europa.

Comissió de l’intrusisme
Més enllà de la qüestió política, Bartumeu va parlar ahir en la roda de premsa de la modificació que s’ha fet en la comissió dedicada a la prevenció de l’intrusisme. El socialdemòcrata va destacar que en cap cas es tracta de modificacions profundes i que les que s’ha fet responen a la necessitat d’adaptar la comissió al nou organigrama ministerial. Així doncs, aquesta comissió deixa de tenir una presidència compartida i l’únic president passa a ser el ministre Claude Benet. Pel que fa a la composició de la comissió, es redueix en un membre, passant de nou a vuit, les cadires que la componen.

pdf3.jpg