El cap vol informar sobre la UE a la Comissió d’Exteriors

Autor: i. a.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 13 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, demanarà comparèixer davant la Comissió Legislativa de Política Exterior per informar el Consell de l’estat de les negociacions per a un nou encaix d’Andorra amb la Unió Europea. Bartumeu va plantejar aquesta qüestió durant la trobada amb els consellers generals d’ApC dilluns passat, i ahir va fer pública la seva intenció d’informar els parlamentaris de la Comissió.

El Govern socialdemòcrata volia aprofitar els sis mesos de la presidència espanyola de la Unió Europea per avançar en les converses d’una possible associació. Tenint en compte que la presidència d’Espanya expira el 30 de juny, el cap de Govern vol exposar l’estat d’una qüestió de la qual fins ara només ha transcendit l’obertura de negociacions formals per a un acord monetari que integri el Principat de manera definitiva a la zona euro.

Els consellers de l’oposició i, més concretament, el president de la Comissió de Política Exterior, el reformista Ladislau Baró, s’han queixat en diverses ocasions de la manca d’informació per part de l’Executiu, tant pel que fa a les relacions amb la Unió Europea com en la signatura dels acords d’intercanvi d’informacions fiscals.

pdf3.jpg