Bartumeu lamenta que l’escola de la Massana tanqui “de sobte”

Autor: P. G. E. G.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 13 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir el fet que l’Executiu espanyol hagi pres la decisió imprevista i sense avisar de clausurar l’escola espanyola de la Massana per al curs vinent.

Segons va declarar ahir, “no ens sembla una bona manera de procedir”. El màxim mandatari ha lamentat que s’hagi decidit “de sobte” tancar una escola quan “ja s’ha obert la matrícula i ja hi ha persones que s’hi han matriculat”. De fet, són nou infants nous els que ja van presentar a la direcció del centre la sol.licitud de matricular-se.

En aquest aspecte, Bartumeu va aclarir que l’Estat veí aplica al peu de la lletra els acords que manté amb l’andorrà, deixant clar que la decisió respon a la legalitat vigent. La forma i la immediatesa de la decisió, però, és el que no ha agradat als responsables de l’Executiu.

Fonts del Govern van manifestar que no van saber aquesta decisió fins al mateix dilluns que es va fer públic el tancament de l’escola. Un coneixement que van tenir, com la resta dels mitjans de comunicació, a través d’un comunicat de l’Ambaixada espanyola. Fins i tot l’Ambaixador d’Andorra a Madrid també desconeixia aquest fet el mateix dilluns. Aquest secretisme o imprevisió de l’Estat espanyol ha molestat l’Executiu andorrà, que va mostrar la seva “preocupació” al respecte, en paraules del mateix cap de Govern.

QUEIXES

Des que es va fer pública el dilluns a la tarda la notícia del tancament de l’escola de la Massana per al curs vinent, els pares i mares d’aquest centre van reaccionar negativament a un fet que els afecta directament als seus fills i al dia a dia de les seves vides. Les solucions proposades i explicades pel mateix conseller d’Educació de l’Ambaixada espanyola, Bartolomé Bauçà, de matricular els nens o bé al sistema espanyol al centre d’Escaldes o bé canviar de sistema a l’andorrà o al francès a la Massana no van convèncer les 50 famílies víctimes directes del tancament. Després de la decisió presa pública, van informar els pares i mares que només tenen deu dies per decidir quina opció triar. Avui ja comença el compte enrere ja que els queda menys d’una setmana per triar el futur escolar dels fills. Els afectats es van reunir anit, després d’haver suspès la reunió de dimarts passat, per decidir sobre el futur de tres treballadors del menjador i sobre les mobilitzacions contràries al tancament que volen fer, així com la redacció d’una carta dirigida al Ministeri d’Educació espanyol i a la premsa, mostrant el seu malestar.

pdf3.jpg