Bartumeu diu que els comerços obriran tot l’any si hi ha conciliació

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 8 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va fer ahir realitat la seva promesa electoral, ara fa un any, de visitar el Pas de la Casa i reunir-se amb els seus veïns i comerciants.

Els neguits del calendari comercial van centrar la reunió d’ahir, a la qual també va acudir el cònsol major d’Encamp, Miquel Alís, qui va descriure la visita oficial com “la primera que fa un cap de Govern al Pas de la Casa”. El cap de Govern va explicar que per a l’any vinent es crearà una comissió que estudiarà totes les propostes dels diferents agents socials i econòmics, i si la majoritària és obrir tot l’any, s’haurà de replantejar una fórmula normativa perquè s’asseguri la conciliació familiar amb l’activitat comercial.

Bartumeu, davant la petició dels comerciants de la localitat de reconsiderar el tancament dels vuit diumenges en els que s’ha establert el calendari d’aquest any, va manifestar que per part de l’Executiu aquests eren ja inamovibles. “Ja hem considerat les opinions del Pas, en canviar de 10 a 8 diumenges, i per a aquest any el calendari ja està tancat”, va explicar el cap de Govern.

Aquesta comissió econòmica i social que es preveu que es presenti el dimarts vinent es reunirà a partir de l’estiu amb tots els agents implicats per recollir tots els neguits i aconseguir el màxim consens en l’activitat comercial. Així doncs, si la voluntat majoritària és no tancar tot l’any, s’establirà una norma perquè assegurar que els treballadors puguin tenir dies festius per aconseguir així la conciliació familiar i laboral.

Per la seva banda, des de l’Associació de veïns i comerciants del Pas, Antonieta Vila va explicar que es va mostrar el descontentament pel calendari i que van proposar solucions com ara acords amb els treballadors per assegurar aquesta conciliació però que el cap de Govern els va negar replantejar-ho pel calendari ja decretat d’aquest any. Així, Vila també va manifestar que els comerciants del Pas no han plantejat cap tipus de mesura per desobeir aquest decret. Bartumeu va recordar que en l’anterior Govern el calendari es feia a proposta de pocs comerços grans que estaven a la Cambra de Comerç, mentre que ara és el Govern el que recull els neguits de tots.

pdf3.jpg