La mesa de Cultura incorpora associacions culturals

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 8 de Maig de 2010

La tercera sessió de la mesa de Cultura es va celebrar ahir al matí. En aquella ocasió, l’esdeveniment va incorporar l’opinió dels representants dels organitzadors culturals del país.

Seguint la intenció del departament liderat per Susanna Vela, els tècnics es van encarregar d’incorporar portaveus de totes aquelles associacions registrades que han estat actives durant l’últim any. Així, al despatx de l’edifici administratiu de Govern es van aplegar associacions com ara el Cineclub de les Valls o l’ASMA, entre moltes d’altres. A més, l’Executiu va creure convenient afegir a la mesa les empreses que en la seva funció social organitzen treballs relacionats amb esdeveniments ludicoculturals.

D’altra banda, a la reunió d’ahir van passar a formar part del grup una delegació de Turisme i una altra d’Educació de l’Administració; les ambaixades espanyola, francesa i portuguesa; i les fundacions Crèdit Andorrà i Reig. En la trobada, els assistents van discutir sobre les possibles modificacions de la pàgina web agenda.ad i el petit fulletó Un Mes Andorra, dues vies de gestió que canalitzen i aproximen el ciutadà a les activitats culturals. D’altra banda, les converses també van aprofundir sobre els vessants educatiu i turístic que influencien la gestió cultural. Tot i això, el Govern va assegurar –en un comunicat– que el debat havia estat prospectiu i encara no es va arribar a cap conclusió. Les deliberacions finals arribaran a l’última sessió de la Taula. Durant les dues primeres convocatòries, la Taula va reunir els directors de Cultura de tots els comuns amb una delegació del Govern encapçalada per la ministra Vela. La mesa té dos grans objectius: ser un espai d’interrelació entre els seus components on es facin propostes concretes per enriquir el panorama cultural del país i millorar els mecanismes d’intercanvi d’informació entre actors. Les conclusions arribaran a l’última reunió de la mesa.

pdf3.jpg