Pere López acusa Eusebi Nomen de barrejar dades

Autor: A. TUGAS / D. MORENO / G. PÉREZ
Font: diari d'andorra
Publicat el: 8 de Maig de 2010

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va acusar ahir el president del grup parlamentari Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, de barrejar dades a l’hora de valorar el deute públic.

Així ho va comunicar, l’endemà que Nomen expliqués públicament que el deute de l’Estat podria sobrepassar els 3.200 milions d’euros si s’hi compten les obligacions de pagament futures, les pensions que el Govern deu als funcionaris de l’administració central i les pensions de la CASS.

El ministre López va explicar que les dades anunciades pel líder d’Andorra pel Canvi “no corresponen de cap manera a la realitat”. El titular de Finances considera que s’allunyen “moltíssim” perquè “s’estan barrejant conceptes que no es poden barrejar amb tanta alegria”.

A més, López considera que la roda de premsa d’ApC “és inoportuna”, perquè va recordar que “divendres vinent hi ha una reunió amb Standard & Poor’s”. López i altres membres de l’executiu es trobaran amb la financera per fer la revisió del ràting. “Serà una reunió per fer públiques les xifres del deute consolidat i el dèficit de totes les administracions públiques”, va declarar López.

D’altra banda, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, no va referir- se breument a les declaracions d’Eusebi Nomen, però sí en canvi a la proposta d’acord que s’ha llançat des d’Andorra pel Canvi. Pel líder de l’executiu , “estudiarem l’acord i decidirem una posició conjuntament amb el grup parlamentari”.

Cal recordar que, a més d’oferir les dades, Nomen va proposar que en els balanços anuals de totes les institucions s’hi incloguin els compromisos de futurs pagaments, i s’hi restin els fons de reserves que hi hagi per satisfer-los. Igualment, Andorra pel Canvi ja va llançar la setmana passada una crida per fer un front comú entre el Govern, sindicats de funcionaris i administracions comunals per mirar de buscar solucions al problema del deute. Nomen ja va declarar que la resposta dels comuns ha estat positiva, i que la del Govern possiblement també ho serà.

pdf3.jpg