Bàrcia descarta modificacions en el projecte del vial de Sant Julià

Autor: abel gallardo
Font: diari d'andorra
Publicat el: 8 de Maig de 2010

La desviació de la carretera general 1 en el tram per Sant Julià, que s’esta construint actualment, difícilment seguirà un nou traçat.

El ministre d’Ordenament Territorial, Gerard Bàrcia, va confirmar ahir que modificar el recorregut comportaria canvis importants en el projecte que “elevarien molt els costos”. També hi va afegir que “hi ha situacions que s’han de pensar abans de canviar-les o retrocedir”. El ministre va fer aquestes declaracions a Ràdio Nacional d’Andorra, i és que, segons va explicar, introduir canvis en el projecte també significaria modificar el pla d’urbanisme de Sant Julià. Canvis que no podrien arribar fins sis anys després de l’aprovació del pla. Ni Bàrcia ni el seu antecessor socialdemòcrata, Vicenç Alay, han realitzat modificacions en aquest projecte, tot i que el PS l’havia criticat perquè, segons va dir, malmet el paisatge.

Des de la Plataforma Rocafort, que els últims anys ha aglutinat entitats i persones que s’oposaven al vial de Sant Julià projectat per l’anterior Govern, encara tenen esperances en petites modificacions. El portaveu de la plataforma, Jesús Paricio, va declarar a l’Agència Andorrana de Notícies que estan confiats que el Govern “estudiï actuacions de caràcter pal·liatiu” en els efectes que denuncien els ecologistes. Els petits canvis que es podrien introduir, segons va manifestar Paricio, no haurien de tenir els vistiplau del Consell General. Paricio també va pronunciar paraules de resignació: “Després de passar dues vegades pel legislatiu i perdre la votació, és de savis acceptar la derrota.” Tot i això, des de la Plataforma Rocafort consideren que ara cal fer “el mínim de soroll possible per no posar traves”.

EL COMÚ, SATISFET

Des del comú hi havia satisfacció per les paraules pronunciades per Bàrcia. El conseller d’Urbanisme, Josep Majoral, va recordar que “la majoria sempre s’havia mostrat favorable” a l’actual traçat del vial de Sant Julià perquè sempre han entès que és “la millor solució”. Fins i tot va afirmar que “és el més assenyat per al país” i va compartir les paraules del titular d’Ordenament Territorial quan va explicar que qualsevol canvi pot comportar encarir el cost de l’execució dels treballs que s’estan realitzant.

Tot i les mobilitzacions que algunes vegades encara porta a terme la Plataforma Rocafort –ara per ara per introduir alguns canvis perquè el medi ambient surti menys perjudicat–, les obres continuaran les planificacions inicials.

pdf3.jpg