Trana i Afmma reclamen la convocatòria de la Conadis

Autor: redacció / agències
Font: bon dia
Publicat el: 7 de Maig de 2010

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Andorra (Afma) i l’Associació Trana Esclerosi Múltiple es van reunir ahir al migdia amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per intentar trobar solucions a les problemàtiques que tenen actualment.

Les presidentes de les associacions, Rosa Lluís i Rosa Puigdellívol, respectivament, van explicar que creuen que les polítiques de discapacitat s’han de consensuar en el marc de la Conadis (Comissió Nacional de Discapacitats) per aconseguir bons resultats. En aquest sentit, aquestes entitats es van queixar del que consideren un endarreriment en la convocatòria d’una reunió d’aquesta comissió.

Amb relació a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), les dues associacions van exposar les dificultats d’aplicar la nova llei de la Seguretat Social pel que fa a les pensions de discapacitat. Així mateix, van demanar al cap de Govern la definició d’uns espais que es destinin a Trana i a l’AFMMA al local que ocupen fins ara el conjunt d’entitats que estan adherides a la Federació Andorrana d’Associacions amb Discapacitats, de la qual s’han desvinculat recentment.

Bartumeu, que es va comprometre a resoldre la qüestió dels espais “ràpidament”, va avançar que l’executiu treballa per canviar el reglament de prestacions socials perquè tingui més en compte els col·lectius més vulnerables.

pdf3.jpg