Bartumeu avança que vol un INAF “proper al que pot ser un banc central”

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 7 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va defensar ahir que l’Institut Nacional de Finances guanyarà pes si el Consell General aprova les lleis sobre entitats financeres que ha entrat a tràmit el Govern.

El màxim responsable de l’executiu vol dotar l’organisme de més força, sobretot de cara a la possibilitat de tancar en un futur l’acord monetari amb la Unió Europea després que fa uns dies es reprenguessin les negociacions. La intenció, segons va apuntar, és que en un futur pugui arribar a ser quelcom “proper al que pot ser un banc central”.

Bartumeu va assegurar que “l’INAF sortirà reforçat a tràmit amb les noves lleis que estan a tràmit”. El cap de Govern, però, va voler expressar la seva confiança total en la institució tal com està actualment configurada perquè entén que “ja és una entitat supervisora forta i potent”.

Sobre les negociacions amb la Unió Europea, Bartumeu va avançar la seva voluntat de comparèixer davant la comissió de Política Exterior del Consell General per informar els parlamentaris. En tot cas, els presidents dels grups ja van rebre ahir els primers detalls de la reunió mantinguda a Brussel·les per Òscar Ribas i Imma Tor. El cap de l’executiu va posar en relleu que aquesta matèria “és una qüestió d’Estat” amb la qual “el que fem és assumir i gestionar una herència amb la voluntat de trobar solucions”, ja que, com va recordar, “les converses van començar el 2003”. Bartumeu va explicar que “la UE ens va dir si volíem seguir i entenem que hem de fer-ho perquè la qüestió no és si volem encunyar euros o no, sinó si volem ser o no més europeus”.

pdf3.jpg