La defensa des del primer moment, a tràmit al juny

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 6 de Maig de 2010

El Govern està acabant d’enllestir el projecte de llei d’assistència lletrada des del moment de la detenció, de manera que aquest pugui entrar a tràmit parlamentari durant el mes de juny.

Així ho va explicar el cap de Govern i ministre de Justícia, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres d’ahir. L’assistència dels detinguts per part d’un lletrat des del primer moment és una reivindicació del Col.legi d’Advocats que, els darrers mesos, s’ha traduït en un seguit de qüestions prèvies a les vistes judicials.

De fet, l’Executiu havia anunciat que el projecte de llei estaria preparat abans no s’acabi el present període de sessions parlamentàries i Bartumeu va puntualitzar ahir que “el text podrà entrar a tràmit al Consell General al juny”. D’aquesta qüestió, Bartumeu en va parlar fa uns dies amb el degà del Col.legi d’Advocats, Jean-Michel Rascagneres.

CARRERA JUDICIAL

Un altre projecte de llei que el Govern està ultimant és el de la carrera judicial, si bé Bartumeu va puntualitzar que, en aquest cas, “es tracta d’una llei més complicada”. Bartumeu va matisar que, tot i que s’ha pogut “recollir bona part del text preparat per l’anterior ministre de Justícia, Antoni Riberaygua, li falta la definició política de les situacions que el Govern ha d’assumir”. Sigui com sigui, el cap de Govern està convençut que la llei es tramitarà aquest any.

pdf3.jpg