Bartumeu confia en la responsabilitat de l’oposició perquè voti els crèdits al Consell

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 6 de Maig de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va declarar ahir que «hem vist amb certa sorpresa que el Grup Reformista està presentant esmenes als projectes de crèdit i suplements de crèdit» en un sentit que va considerar tècnicament equivocat.

Coalició Reformista (CR) va presentar esmenes als diferents crèdits extraordinaris i suplements de crèdit en el sentit que no siguin contra nou endeutament sinó contra ingressos. Concretament els reformistes demanen que els suplements de crèdit es facin en càrrec als nous ingressos ja que el Govern preveia ingressar uns 25 milions d’euros amb la modificació de la Llei d’Impostos especials sobre el tabac aprovada pel Consell General a la seva darrera sessió. Bartumeu va replicar que la previsió era que la llei entrés en vigor a principis d’any i no uns mesos després, per la qual cosa els ingressos per aquest concepte seran menors. El cap de Govern fins i tot va assegurar que els importadors havien pogut ampliar els seus magatzems amb els preus anteriors i «això explica per què han augmentat les importacions del mes de març i segurament les que hi ha hagut a l’abril». Per totes aquestes raons, Bartumeu va concloure que les esmenes de CR no eren realitzables «entre altres coses perquè no es podrien cobrir totes les despeses».

Bartumeu va lamentar que els reformistes haguessin assegurat fa uns mesos que donarien suport sense condicions als crèdits extraordinaris necessaris perquè l’activitat de l’Administració no es freni. Segons va declarar el líder de l’Executiu, «això es produeix mesos després que es digués que no es produirà un bloqueig de la transferència de crèdits que són necessaris per impulsar l’economia. Si acaba passant, això ho hauran d’explicar». El cap de Govern va afegir que «tinc confiança en la responsabilitat de les forces polítiques». Tot i això, va dir que, si finalment aquests crèdits no eren aprovats al Consell General i es produïa un bloqueig, «tinc una certa idea del que passarà», que va preferir no avançar.

Bartumeu també va afirmar que havien calculat que la despesa que l’Administració general durà a terme enguany serà superior als 313 milions d’euros i podria arribar fins els 370 milions. També va comentar que els ingressos no superaran els 307 milions. El cap de Govern va explicar que fins ara s’han activat les dotzenes parts dels primers mesos de l’any i plurianuals per valor de vint milions d’euros, i es van fer transferències als comuns per valor de quasi 50 milions d’euros. Segons Bartumeu, la xifra que ja s’ha gastat superava els 200 milions d’euros. Finalment, el cap de Govern va dir sobre aquesta qüestió que l’Executiu havia analitzat l’aprovació de crèdits extraordinaris per valor de quasi 63 milions. També va afegir que en el Consell de Ministres de la setmana vinent es decidirà com s’aproven.

pdf3.jpg