Menys despesa que la inclosa al pressupost

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 6 de Maig de 2010

El Govern estima que finalitzarà l’any amb una despesa total que se situarà en un mínim de 313 milions i un màxim de 360. En cas que es compleixi aquesta previsió, la xifra se situaria per sota de la que s’havia tancat en el projecte de pressupost per al 2010 –rebutjat al Consell General–, que ascendia a 383 milions.

Així ho va avançar ahir Jaume Bartumeu, que va considerar “irrealitzable” la proposta del grup parlamentari reformista per a l’aprovació dels nous crèdits extra ordinaris. CR exigeix que aquestes partides es deixin de cobrir mitjançant endeutament i s’apliquin d’altres formes, com per exemple la dels nous ingressos que es preveuen tenir gràcies als canvis en la Llei d’impostos especials.

El màxim responsable de l’executiu va desestimar aquesta possibilitat al·legant que, amb l’increment, en el millor dels casos es recaptaran 309 milions. “Portem activats cinc mesos de dotzenes parts i prop de 20 milions en plurianuals, a més dels 49,5 que hem transferit als comuns”, va explicar Bartumeu que, tot i això, va defensar els esforços que s’estan fent “per revisar la despesa cor – rent”. El cap de l’executiu va avançar que la posició de CR no evitarà que s’enviïn al Consell General més crèdits extraordinaris. De fet, va indicar que ahir el consell de ministres va analitzar projectes de llei per gairebé 63 milions i que gran part s’aprovaran d’aquí a uns dies.

Bartumeu va apuntar que, al seu entendre, “CR fa esmenes en un sentit que em sembla tècnicament equivocat”. Tot i això, el cap de Govern va manifestar la “confiança en la responsabilitat de les forces polítiques en un moment delicat per a la nostra economia” i va avisar que, en cas de bloqueig dels crèdits “tinc certa idea del què haurem de fer”.

pdf3.jpg