L’accés a la universitat serà indefinit

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Maig de 2010

L’acord entre el Principat i Espanya que garanteix l’accés dels estudiants del sistema andorrà a les universitats del país veí tindrà un mecanisme per renovar-lo anualment de manera tàcita i un altre per, si és necessari, poder introduir- hi modificacions.

La ministra d’Educació, Susanna Vela, i l’homòleg espanyol, Ángel Gabilondo, van signar ahir el conveni a Madrid, que començarà a aplicar- se ja amb vista al curs 2010- 2011.

El tractat permetrà que qualsevol alumne del sistema andorrà que estigui en possessió del títol de batxillerat pugui entrar en centres espanyols “en igualtat de condicions”, segons va explicar Vela, que també va avisar, però, que “l’admissió ja dependrà de cada universitat”. A aquesta opció també hi tindran dret aquells estudiants que obtinguin un diploma professional avançat. A la vegada, el Principat reconeix que qualsevol jove espanyol amb el batxillerat i la selectivitat superats, o bé amb un títol de tècnic superior en formació professional, en arts plàstiques i disseny o esportiu, podrà sol·licitar el seu ingrés per cursar les carreres que s’imparteixen a la Universitat d’Andorra.

Vela va destacar la “bona sintonia” entre tots dos països, que ha permès arribar a una solució ràpida a un problema sorgit, com va recordar, arran dels canvis introduïts per Espanya en la prova de selectivitat, que comportaven la desaparició de la prova per a estrangers. “La voluntat era tancar el tema al més aviat possible. S’ha actuat amb molta celeritat tenint en compte com funcionen aquests tipus d’acords internacionals”, va comentar ahir la ministra andorrana d’Educació i Cultura.

pdf3.jpg