Andorra Turisme vol rebaixar la presència en fires i anar a cada mercat directament

Autor: agències
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Maig de 2010

Andorra Turisme replantejarà la seva tàctica a l’hora de promocionar el país a l’exterior. Segons va explicar el gerent de l’organisme, Àlex Andrés, a partir d’ara la idea és assistir a menys fires però, a la vegada, intensificar els viatges per presentar un paquet conjunt del Principat en mercats concrets on es vulgui cercar visitants.

Per al màxim responsable de la societat, cal “ser més innovadors” a l’hora de sortir a l’exterior i aquesta fórmula permetria poder ser present a més llocs que no pas només allà on hi ha una fira especialitzada. No serà aquesta, però, l’única tàctica nova que s’impulsarà, ja que la previsió d’Andorra Turisme és treballar també amb els mitjans locals o variar la funció de les oficines turístiques. Això ha de permetre, segons Andrés, “recuperar la força que la nostra marca tenia abans”. Un altre dels àmbits que es treballarà amb més intensitat serà Internet. Així, s’ha previst una campanya de turisme específicament a través de la web de la societat.

“El pressupost és el mateix, però intentarem que reubicar els diners que s’estaven utilitzant per anar a fires i fer-los servir d’una altra manera”, va indicar el gerent, que justifica la decisió de deixar les fires en un segon terme pel fet que, malgrat la crisi, els preus dels estands s’han mantingut, fet que fa necessari, al seu entendre, buscar noves estratègies. Andrés confia que aquesta planificació sigui acceptada per les empreses privades que també treballen amb Andorra Turisme. La idea se sotmetrà a la seva aprovació després de la fira de Bilbao, la darrera de la temporada.

Andrés també considera necessari donar un nou paper a les oficines turístiques que el Principat té repartides pel món. I és que, segons defensa, aquestes instal·lacions han perdut la seva funció tradicional, ja que la gent ja busca la informació directament a la xarxa, fet que s’ha traduït en un notable descens del nombre de persones que van directament al local.

Per adaptar-se a aquesta nova situació, Andorra Turisme encetarà properament diferents campanyes virtuals i, en canvi, per a les oficines, que encara “fan una feina clau en representar el país com a destinació”, serà necessari “pensar una reestructuració”. Aquesta reforma passarà per realitzar accions que no impliquin que la gent hagi d’anar de forma física al local i per donar un servei lligat a accions més comercials.

pdf3.jpg