El Govern regula l’accés a la universitat dels estudiants que cursin Batxillerat Professional

Autor: p. m.
Font: més andorra
Publicat el: 30 d'Abril de 2010

El Consell de Ministres va acordar regular transitòriament l’accés a la universitat dels estudiants que cursen Batxillerat Professional, una formació que s’ha ofert al centre de FP d’Aixovall des del curs 2006-2007 malgrat que fins ara mai s’ha regulat legalment.

La mesura beneficiarà els 146 estudiants que actualment cursen 1r o 2n curs del Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) o bé el primer i únic curs de Batxillerat Professional. L’acord de Govern també regularitza la situació d’uns vint estudiants –dels 41 que fins a la data han obtingut el títol de Batxillerat Professional– que han accedit a la Universitat d’Andorra per aquesta via.

El Govern va recordar que la legislació vigent únicament permetia, fins ara, l’accés a la universitat amb un batxillerat acadèmic o un Diploma Professional Avançat (DPA). A nivell legal, però, no existia cap norma que permetés establir l’equivalència entre el Batxillerat atorgat per l’escola andorrana i el Batxillerat Professional per l’accés a la universitat.

La Universitat d’Andorra havia anat admetent els alumnes titulars d’un Batxillerat Professional sense disposar d’una normativa que autoritzés a fer-ho. Així ho va reconèixer el rector de la Universitat d’Andorra, Daniel Bastida en la carta que va adreçar al cap de Govern dilluns passat.

Segons es va assegurar des de l’Executiu l’acord del Consell de Ministres recull i regularitza ara, retroactivament, aquesta irregular situació. També es va dir que amb aquest acord el Govern resol la problemàtica generada per l’absència de regulació dels executius anteriors en aquest àmbit formatiu.

pdf3.jpg